Thursday, 10 July 2014

Punggung tiba-tiba panas & bau hangit


Jasin: “Tiba-tiba bawah punggung dan belakang badan terasa panas sebelum terhidu bau hangit lalu menjerit memberitahu pemandu bas.
“Ketika berebut turun dari bas yang berasap, satu letupan kuat berlaku di bahagian belakang badan bas menyebabkan semua penumpang melompat ke bawah tebing menyelamatkan diri”. 
Demikian kata Habidi Kodir, 35, menceritakan detika cemas selepas bas dinaiki bersama 36 penumpang lain terbakar di Kilometer 181. 7, Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan, berhampiran susur masuk Plaza Tol Jasin, di sini, semalam. 

Dalam kejadian jam 1.20 petang, 37 penumpang termasuk wanita warga Indonesia dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) ke Terminal Larkin, Johor Bharu (JB) sebelum kejadian.
Foto
ANGGOTA bomba memadam kebakaran bas ekspres dekat susur Plaza Tol Jasin.

Difahamkan, mereka dalam perjalanan pulang ke tanah air sempena Aidilfitri terpaksa pulang sehelai sepinggang selepas semua beg pakaian hangus. 
Menurut Habidi, dia bersama seorang rakan Aidil, 36, yang berada di tempat duduk belakang bas terlelap selepas bas bergerak dari TBS dan terjaga selepas berasa punggung dan belakang badan panas. 

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59