Sunday, 7 April 2013

planetarium melaka


Tahukah Anda? Berapa wang rakyat Melaka telah dibazir atas projek PLANETARIUM MELAKA ??

Kosnya kira-kira RM 20 JUTA ( RM20,000,000.00)

Kerugian RM100,000.00 Setahun adalah akibat kegagalan pengurusan PLANETARIUM MELAKA ini.

SIAPA YANG AKAN MENANGGUNG KEGAGALAN PROJEK RM20 Juta dan kos kerugian RM100 Ribu setahun ini?

RAKYAT MELAKA AKAN MENANGGUNG ! ANAK CUCU KITA AKAN TANGGUNG MELALUI PELBAGAI CUKAI DAN KADAR BILL YANG MAKIN TINGGI.

FIKIRKAN SEMULA. ADAKAH BERBALOI UTK MENGUNDI BN LAGI? APA YANG KITA MENINGGALKAN KEPADA ANAK CUCU KITA?Lagi projek gajah putih di melaka


Tahukah anda? Berapa wang rakyat Melaka telah dibazir atas projek Eye on Malaysia?

Kos = RM 23 JUTA
Kos Lain = 15 JUTA

Berhenti operasi pada tahun 2010. Projek GAGAL ! Rakyat Tanggung!
Hutan kerajaan negeri melaka bandar teknologi hijau....


Mengikut Laporan Audit Negara, Sehingga tahun 2011, Kerajaan Melaka di bawah kepimpinan "pakar ekonomi" telah berhutang sebanyak RM 865,000,000.00. Kerajaan negeri hanya membayar hutang pada tahun 2011 sebanyak RM 180,000.00 shj. Apabila DUN bubar, bermakna rakyat Melaka kini mewarisi hutang sebanyak RM865 Juta yang kini ditinggalkan oleh BN buat kita semua.Janagan biar kan BN mendapat mandat dalam PRU 13 kali ini. Rakyat melaka perlu buka mata selagi mereka memerintah maka kita akan membayar hutang kerajaan negeri. Tidak  mustahil melaka boleh muflis jika BN masih memerintah Rakyat melaka mesti melakukan perubahan kali ini dalam PRU-13projek gajah putih di melakaLapangan Terbang ANTARABANGSA Melaka yang sunyi sepi walaupun untuk penerbangan domestik. Kos keseluruhan pembinaan adalah RM383,000,000.00 yang belum nampak bagaimana pulangan modal pelaburan boleh berlaku. Alangkah baiknya kalau wang ini digunakan untuk membantu fakir miskin yang hanya mendapat bantuan wang bekalan makanan sebanyak RM180 sahaja sebulan. Selain boleh gunakan wang tersebut untuk membaik pulih banyak sekolah-sekolah di Melaka yang memerlukan wang untuk tujuan penyelenggaraan sekolah.
 

p/s: negeri lain ada airport melaka nk jugak.negeri paling sibuk airport dengan pelatih akedemi penerbangan.haha.international airport tueee... apa la lawak ali rustam buat nie..


Umno solat tp xdapat pahala


Baru-baru nie kita di belkas tpm malaysia muhyidin yassin membuat kenyataan media di tv3 suku dengan mengatakan tok guru nik aziz mengeluarkan fatwa yang mengatakan org umno solat tidak mendapat pahala. muhyidin terkejut dengan kenyataan itu kerana dia penah menjadi imam. takut ngan kenyataan begitu maka dia melabel PAS sebagai (Parti Ajaran Sesat) dek dangkalnya serta jahilnya ilmu muhyidin nie.... berikut adalah ucapan tok guru di kampung jambu mengenai orang umno solat tp xdapat pahala.saksikan video ini.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59