Wednesday, 10 April 2013

Kenyataan TPM yg menipu rakyat


Pakatan Sebenarnya menyalin idea BN ketika merangkan manifesto mereka, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin mengulas persamaan antara kedua-dua dokumen itu.

Menolak dakwaan ciplak yang dibuat Pakatan, timbalan pengerusi BN itu menunjukkan beberapa unsur yang didakwa disalin daripada idea dan dasar BN, seperti ikrar untuk mengurangkan harga tol dan harga kereta.

NONEMuhyiddin berkata, pengurangan harga kereta akan dilaksanakan sepenuhnya bawah Perjanjian Perdagangan Bebas Asean dan akan dicapai "walaupun tanpa cadangan daripada sesiapa" selepas cukai import dimansuhkan.

Bercakap dalam sidang media di Gombak hari ini, Muhyiddin berkata, sebahagian besar daripada manifesto Pakatan sudah dilaksanakan oleh BN.

Walaupun BN dikritik sebagai "populis"kerana mengedarkan 'gula-gula' menjelang pilihan raya, Muhyiddin mempertahankan perkara itu dengan berkata aspek kewangan dipertimbangkan secara sepatutnya.

malaysiakini bm

p/s: kalu BN nie ikhlas dah lama dia buat. dulu jji minyak xnaik tp naik jugak. Pakatan rakyat dah lama umumkan nk turunkan harga kereta bukan skit tp hapuskan terus cukai berbndg dgn BN nk kurgkan 20-30 %.nk bantu rakyat pon macam nk xnk jer.BN berjanji 10 benda sekalipon 100 xboleh percaya. Rakayt perlu buat penilian yg terbaik iaitu TUMBANGKAN BN!!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59