Wednesday, 9 May 2012

Politik Kotor dan Ugut, Itu gaya UMNO.


Semalam 8/5/2012, kami dikejutkan dengan berita dimana Ketua Unit Amal Malaysia, Juhari bin Osman mendapat ugutan dan sebutir peluru hidup bagi menakutkan beliau. Beliau yang juga AJK Pemuda Pas Melaka terkejut dengan mainan dan politik kotor yang dimainkan oleh pihak lawan. Hari ini berlangsung sidang media dan juga laporan polis akan dibuat di Bandar Melaka. Ini laporan yang dipetik daripada Blog PAS Melaka.

Juhari menunjukkan nota yang dihantar kepada beliau

Ketua Pengarah Jabatan Amal Malaysia, Juhari Osman menerima peluru yang disertakan bersama surat ugutan bunuh hari ini. Juhari menerima sebutir peluru yang dihantar bersama sampul surat ke rumahnya di Taman Ayer Molek, kira-kira 11.50 pagi tadi.

Beliau amat terkejut dan ketika ditemui petang tadi mengatakan ini merupakan kali pertama semenjak beliau sebagai Unit Amal. Beliau menyangkakan bahawa surat yang diterima tadi itu adalah gurauan kawan-kawan kerana hanya ada akhbar berbahasa Tamil. Setelah dibuka lipatan akhbar kedua, beliau mendapati ada nota dan sebutir peluru hidup.

Peluru yang dihantar kepada Juhari

Kandungan nota tertulis dengan perkataan mencarut yang berbunyi "Pu**mak Kau Juhari.. Pengkhianat Bangsa". Beliau juga menolak kemungkinan ada bermusuh dengan sesiapa kerana kes ini berlaku ada kaitan dengan BERSIH 3.0 yang berlaku pada hujung bulan April yang lalu.

Sampul surat itu dihantar ke alamat rumah berdasarkan maklumat dalam pengenalan diri beliau. Jika diperhatikan ayat berkemungkinan daripada Melaka dan beliau tidak menuduh mana-mana pihak serta meminta pihak polis membuat siasatan dengan terperinci kerana ia melibatkan kes jenayah yang serius.

Beliau dalam pada itu tidak menolak kemungkinan besar ugutan itu diterima kerana penglibatan beliau dalam perhimpunan Bersih 3.0 28 April lalu. Juhari mengetuai 4,000 anggota Unit Amal berkhidmat pada hari tersebut.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59