Wednesday, 19 January 2011

Gelanggang Futsal Hak Milik Umno?Adakah dengan tergantungnya bendera Umno di pagar Gelanggang Futsal Taman Bahagia, Bukit Baru ini bermakna gelanggang ini ‘milik’ Umno Bukit Baru? Jika jawapannya tidak, adakah PAS akan dibenarkan untuk menggantung benderanya atau menggunakan kemudahan gelanggang tersebut? Jika jawapannya ya, mengapa di papan tanda tidak terdapat langsung perkataan Umno atau lambang Umno sebagai tanda ianya milik Umno?Berapa banyak pula wang yang dikeluarkan oleh Umno untuk membina gelanggang futsal ini sehinggakan Umno boleh ‘mengaku’ ia adalah ‘miliknya’ dengan menggantung bendera di pagar gelanggang tersebut? Tanpa rasa segan silu, prasarana yang dibina dengan wang rakyat ‘diambil milik’ oleh Umno dengan cara menggantung bendera dan mengawal penggunaan kemudahan tersebut terhad kepada yang ‘sebulu’ dengan Umno semata-mata.

Untuk makluman, gelanggang futsal Taman Bahagia Bukit Baru ini hanya terletak lebih kurang 200 meter daripada bangunan yang 'dirampas' oleh Umno Bukit Baru daripada PAS Cawangan Bukit Baru pada akhir tahun lepas. Di DUN Bukit Baru inilah juga, Umno tanpa malu dan segan menggantung benderanya di Masjid Saidina Ali, Bukit Katil ketika program politiknya bersama Dato' Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia yang berlangsung pada bulan lepas.

* Gambar diambil pada hari Sabtu, 15 Januari 2011 ketika program MANTAP Dewan Muslimat PAS Negeri Melaka yang berlangsung di beberapa taman perumahan di bawah UPU ( Unit Peti Undi ) Bukit Baru Dalam dan UPU Padang Jambu, dengan kerjasama MTD ( Majlis Tindakan DUN ) Bukit Baru dan Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil.

Laporan oleh : Musab Umair


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59