Tuesday, 21 June 2011

Bantah BERSIH 2.0 : Perkasa Melaka lupa diri.
Dewan Pemuda Pas Negeri Melaka mencabar Perkasa Negeri Melaka agar menegur Presiden mereka, Dato' Ibrahim Ali agar tidak meneruskan hasrat untuk turun pada 9 Julai nanti.

Kenyataan oleh Ketua Penerangan Perkasa Negeri Melaka, Abdul Mujid Jafaar yang mengatakan perhimpunan BERSIH itu bertujuan untuk menghasut rakyat menentang kerajaan dan mengalakkan rusuhan seperti yang berlaku di Mesir dan beberapa negara Arab lain adalah umpama 'cakap tak serupa bikin'

Perkasa Negeri Melaka dalam Akhbar Melaka Hari ini, edisi 20 Jun 2011 juga menggesa agar tindakan undang-undang seperti menggunakan akta Hasutan dan akta polis bagi membuat pencegahan awal.

Perkasa Negeri Melaka seharusnya menegur Presiden utama mereka agar tidak turut serta turun berhimpun 9 Julai nanti.

Sebelum ini, Dato' Ibrahim Ali berkeras akan turun ke jalanan bagi menentang himpunan Bersih 2.0 nanti walaupun di minta oleh pihak Bersih agar membuat himpunan itu pada hari lain.

Perkasa Negeri Melaka hanya mahu menunjuk 'hero' dengan mengeluarkan kenyataan sebegini. Mereka tidak sedar bahawa, presiden mereka sendiri beriya-iya untuk turun walaupun tindakan tersebut di bimbangi akan mencetuskan pertembungan dan situasi yang tidak aman.

Persoalannya beranikah Perkasa Negeri Melaka menghantar penyokong apabila Presiden pusat mereka sendiri mengelurkan arahan untuk turun 9 Julai nanti? Mereka perlu memilih samada ingkar pada arahan Presiden mereka atau hanya cakap tak serupa bikin.

Dewan Pemuda Negeri Melaka akan menghantar seramai mungkin penyokong ke Kuala Lumpur 9 Julai nanti sebagai sokongan kepada Bersih 2.0.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59