Sunday, 27 February 2011

PERAWAN seru anak Merlimau sokong PAS


MELAKA: Persatuan Anak Melaka di Perantauan (Perawan) menyeru anak-anak Merlimau yang berada di perantauan pulang untuk mengundi pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Merlimau pada 6 Mac nanti.

Menurut Pengerusinya, Saad Shaari, 49, Perawan menyokong penuh calon PAS yang bertanding pada PRK ini dan meminta anak Merlimau yang berada di perantauan agar pulang untuk mengundi calon PAS.

“Kami menyokong penuh calon PAS kerana kami melihat kegagalan kerajaan Umno-BN Melaka menangani isu yang berkaitan soal moral sehingga menjadikannya bertambah parah, Sekolah Harapan yang tidak berkesan dan banyak lagi.

“Jadi kita mahu adanya wakil yang akan membawa suara Melayu-Islam di dalam sidang Dun Melaka untuk membangkitkan isu-isu yang berkaitan dengan agama dan bangsa Melayu yang selama ini gagal diberi perhatian.

“Umno telah gagal memainkan peranan untuk membawa suara Melayu-Islam apatah lagi untuk mempertahankan hak orang Melayu-Islam sehingga berlakunya salah guna wang zakat dan penyelewengan tanah wakaf,” katanya.

Beliau turut mengharapkan kepada anak-anak Melaka di perantauan yang masih belum lagi mendaftar sebagai ahli Perawan supaya mendaftarkan diri ke dalam Badan Bukan Kerajaan tersebut bagi bertukar-tukar fikiran dan memberikan sumbangan ke arah kemajuan negeri Melaka.

HARAKAH 22 – 24 RABIULAWAL 1432 / 25 – 27 FEBRUARI 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59