Sunday, 20 February 2011

Pemuda PAS mahu dicalon di Merlimau, namun sokong siapa pun pilihan parti


KUALA LUMPUR: Naib Ketua Pemuda PAS Pusat, Sabky Yusuf berkata, Pemuda PAS Melaka turut mengangkat calonnya sendiri untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Merlimau bagi dipertimbangkan Jawatankuasa pilihan raya PAS peringkat negeri dan pusat.

Katanya, setakat ini mereka menghantar lebih daripada seorang. Namun katanya, senarai calon tersebut akan diputuskan pimpinan tertinggi parti dan Pemuda PAS akan menyokong sesiapa sahaja yang dipilih pucuk pimpinan.

“Dalam mesyuarat exco hari ini kita juga membincangkan mengenai Pilihan Raya Kecil Merlimau dan mendapat taklimat daripada Ketua Pemuda Melaka tentang statistik pilihan raya yang lepas, dan juga persiapan-persiapan yang dibuat jentera pilihan raya di Melaka,” katanya dalam satu sidang media di Pejabat Agung PAS, dekat sini, Sabtu lalu.

Beliau juga berkata soal calon sama ada Muslimat atau lain-lain ia akan diputuskan pimpinan. Oleh itu katanya, semua pihak terutamanya peringkat bawah dia berhak mencadangkan nama-nama yang mahu dikemukakan.

“Begitu juga pemuda, muslimat di kawasan tersebut juga berhak untuk mencadangkan nama calon-calon mereka. Apa pun akhirnya keputusan di tangan parti,” ulasnya mengenai ura-ura calon muslimat akan dipertaruh di Merlimau.

Sementara itu, kata Sabky, persiapan bagi PRK Merlimau sama seperti pilihanraya pilihanraya yang lepas.

HARAKAH 15 - 17 RABIULAWAL 1432 / 18 - 20 FEBRUARI 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59