Sunday, 20 February 2011

Pemuda PAS kenal pasti 3 ribu pengundi muda Merlimau


KUALA LUMPUR: Lebih 3000 pengundi muda dikenal pasti sebagai pengundi sasaran oleh Dewan Pemuda PAS Pusat (DMPP) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Merlimau kata, Pengarah Pilihan Raya Pemuda PAS, Firdaus Jaafar.

Katanya, jumlah itu merupakan 35 peratus daripada pengundi di Dun berkenaan. Justeru itu katanya, ini masa terbaik untuk Pemuda PAS menyusun langlah-langkah untuk berkongsi perjuangan dengan pengundi muda untuk menyampaikan mesej parti.

“Kita akan terangkan betapa besarnya kejayaan yang kita lakukan di negeri Pakatan Rakyat kerana pengundi muda perlu tahu dan perlu memahami konsep yang dibawa oleh PAS dan Pakatan Rakyat.

“Selama ini masyarakat melihat PAS seolah-olah parti serpihan ataupun tidak punyai kuasa. Sebenarnya kejayaan di Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan di Kelantan merupakan asnaf kepada perjuangan rakyat yang dipimpin oleh PAS,” katanya semasa ditemui di Pejabat Agung PAS, Sabtu lalu.

Jadi katanya, kesempatan di Merlimau itu Pemuda PAS akan menggerakkan jentera pilihan raya untuk mengajak pengundi muda memikirkan bahawa pilihan raya Merlimau masa untuk berubah dan kekal dengan slogan Pakatan Rakyat ‘Ubah sekarang selamatkan Malaysia.’

Malah katanya, keputusan pilihan raya Merlimau akan menjadi harapan baru kepada rakyat Malaysia khasnya mengenai kenaikan harga barang, petroleum, tol terutamanya pengangkutan awam cukup memberi kesan. Ini katanya, sudah boleh dilihat di Tenang kerana sebaik sahaja Barisan Nasional (BN) menang pada sebelah petangnya harga minyak melambung.

Dengan itu tegasnya, pengundi muda di Merlimau yang 35 peratus itu perlu mengambil sikap berani untuk menolak BN. Katanya sekalipun kemenangan PAS tidak akan memberi kesan kepada kerajaan BN Melaka, paling kurang pengundi muda di Merlimau memberi isyarat tindak tanduk BN tidak dipersetujui rakyat.

Beliau berkata, walaupun masyarakat pedalaman Dun Merlimau rata-ratanya sudah ada pembangunan dan kemudahan asas namun kemudahan itu tidak boleh menenggelamkan segala penyelewengan kenaikan harga barang.

“Mungkin bagi mereka tidak penting tetapi memberikan keburukan kepada masyarakat dalaman di seluruh pendalaman seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Pengundi mesti matang untuk membuat keputusan,” katanya.

Dalam pada itu ujarnya, bagi menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) Merlimau pada 6 Mac depan beliau berharap pemuda dari Selangor, Negeri Sembilan dan Johor memberi lebih tumpuan untuk persiapan awal sebelum masuk pilihan raya umum yang dijangkakan pada tahun ini.

HARAKAH 15 - 17 RABIULAWAL 1432 / 18 - 20 FEBRUARI 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59