Saturday, 19 February 2011

Ali Rustam ajak PAS berdebat, tetapi takut?


KUALA LUMPUR: PAS Melaka menyambut baik cabaran Ketua Menteri negeri tersebut, Dato’ Seri Mohd Ali Rustam yang bersedia untuk berdebat dengan pemimpin Pakatan Rakyat. Mohd Ali sebelum ini berkata beliau bersedia untuk berdebat dengan sesiapa sahaja daripada kalangan pimpinan Pakatan Rakyat.

Mengulas isu tersebut, Timbalan Ketua Penerangan PAS Negeri Melaka, Yusof Wahab berkata, PAS sudah lama menyahut cabaran Ketua Menteri namun sehingga kini beliau tidak bersedia untuk berdebat dengan PAS.

Cabaran Ali Rustam sudah lama disahut oleh Pesuruhjaya PAS Melaka, Ustaz Abdul Ghani tetapi beliau sering berdolak-dalik dan memberikan alasan, katanya.Tindakan beliau yang mencadangkan debat dilaksanakan secara bersebelahan amat menggelikan hati dan membuktikan beliau tidak berani berdebat secara berdepan, katanya.

“Mana ada orang berdebat dari jauh atau bersebelahan, di Amerika dan lain-lain Negara maju pimpinan mereka berdebat di atas pentas yang sama, rakyat dan wakil media bertanya secara spontan dan kedua-dua pendebat menjawabnya.”

Menurut Yusof, tindakan Ali Rustam yang mencadangkan debat dilaksanakan secara berselahan merupakan debat cara orang penakut dan tidak berani berdepan.

Justeru jika Mohd Ali benar-benar mahu berdebat, pilihan raya kecil Dun Merlimau adalah pentas terbaik, katanya.

HARAKAH 15 - 17 RABIULAWAL 1432 / 18 - 20 FEBRUARI 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Azman Md Safiee said...

Khas untuk Petugas Pilihanraya DUN Merlimau. Penginapan Strategik dalam DUN Merlimau:3 Rumah sewa dan 1 Hostel. Hubungi segera 0123736548 / 0136042525 / 06-5293031 atau boleh layari blog: http://jasinhomestay.blogspot.com/

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59