Thursday, 17 February 2011

Jom tawan Merlimau


Ali Rustam sudah merasakan bahang PRK di Merlimau. Suasana tidak lagi berpihak sangat kepada Umno. Umno seperti kapal selam buruk. Boleh menyelam tapi banyak sangat bocoq. Di Tenang bocoq sampai semua sekali. Di Labis hampir habis dibaham pengundi. Saluran tiga begitu mengangumkan. Chua Soi Lek terpaku. "Ingatkan filem aku laku di Labis rupanya aku sendiri hampir habis kena libas". Itulah hakikat yang berlaku di Tenang.

Di Merlimau keadaan yang sama akan dilalui oleh PAS, suasana hampir sama kecuali ketiadaan masyarakat Felda tetapi perkampungan melayu begitu membimbangkan Pakatan Rakyat. Tiada apa pun yang menakutkan untuk PAS terus berjuang berdakwah dan memenangi kawasan Dun Merlimau. PRK jika dikaji dengan baik akan mendatangkan kebaikan kepada PAS, PAS dapat mengenalkan siapa sebenar PAS yang wujud bukan hanya untuk memenangi Dun tetapi juga menyampaikan dakwah islam kepada masyarakat bukan islam dan juga islam.

Politik islam bukan setakat memenangi dun tetapi menyampaikan bagaimana politik islam ke dalam masyarakat islam yang telah dipesongkan oleh Umno. Selama ini PAS tidak berpeluang menyampaikan dengan tepat kepada sasaran tetapi dengan adanya PRK di mana mana jua akan dapat disampaikan dengan berkesan.

Merlimau dijadikan saksi bahawa PAS akan terus subur di bumi Melaka bersejarah. Di bumi ini islam didaratkan oleh pedagang, dan tidak mustahil PAS juga akan "mendarat" di bumi Melaka. Penyebaran islam yang dibawa oleh pedagang juga mengambil masa untuk islam tersebar ke bumi Melaka. Oleh itu PAS perlu bersabar dalam menyebarkan dan melebarkan pengaruhnya di bumi Melaka. PAS perlu hadir untuk dilihat sebagai satu parti yang boleh menggantikan Umno dan Barisan Nasional.

Jika pengkritik pas mengatakan PAS mendapat undi kerana kebencian pengundi kepada Pak Lah dan menantu, PAS patut bersikap lebih terbuka untuk menyebarkan pengaruhnya. Terbuka tetapi tidak sampai menggadaikan prinsip perjuangan islam. Dan prinsip ini tak akan gugur dari PAS, jika PAS gugurkan prinsip ini bermakna PAS di seluruh Malaysia hanya akan menjadi kenang kenangan.

Bersama sama kita tawan Merlimau daripada Umno. Jangan dihiraukan sangat kepada pencacai pencacai Umno dan blog yang mencari hit sahaja. Pas perlu segera bertindak, sebelum 26 ini PAS kawasan Jasin sudah bersiap sedia menerima tetamu. Penamaan dan penjumlahan undi akan dilakukan PAS, cuma yang gagal memerhati cuba masih lagi mencari kelemahan demi kelemahan yang sengaja diujudkan untuk menjatuhkan semangat PAS.

Kehadiran PAS bukan sebagaimana dikatakan menjadi penumpang. Ayuh semua petugas petugas seluruh Malaysia. Datang dan berkempen di sini. Jika sanggup berdemo dan makan asap, minum air FRU, di sini keadaan amat amat berbeza. Kita hanya berhadapan dengan pengundi tiada semburan gas, cuma di malam hari berhadapan dengan agas dan nyamuk yang menggangu lena tidur. Dengan izin Allah solat subuh berjemaah akan sentiasa bersama. Tiada yang ketinggalan dalam solat berjemaah subuh hari. Itulah yang dijanjikan di sini. Jom tawan Merlimau.

Sumber : FZT

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Azman Md Safiee said...

Kami menyediakan 3 buah rumah sewa dan 1 Hostel Sempena PRK DUN Merlimau Untuk 14 Feb-8 Mac (Tarikh lain adalah kadar Biasa:Rujuk posting sebelum ini):. Hubungi segera 0123736548 / 0136042525 / 06-5293031 @ http://jasinhomestay.blogspot.com/

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59