Sunday, 24 October 2010

UMNO Terdesak SangatPelajar-Pelajar Sekolah yang dikerah pihak tidak bertanggungjawab ke kancah politik
UMNO Semakin terdesak apabila menggunakan pelajar sekolah dalam Pilihan Raya Kecil di DUN Galas. Tindakan ini menunjukkan UMNO sahaja boleh guna pelajar dalam berkempen tetapi apabila Pakatan Rakyat melibatkan pelajar, maka keluarlah istilah AUKU dan sebagainya.
Sementara itu adalah diharapkan Barisan Nasional lebih berhati-hati di dalam menggunakan pelajar-pelajar sekolah untuk aktivitinya. Sewaktu di dalam perjalanan ke Bukit Cekati tengahari tadi, penulis telah terlihat sekumpulan pelajar-pelajar sekolah bermotosikal menukar pakaian sekolah di tepi jalan. Mereka kemudiannya memakai pakaian bertulis “Ambo Nok Parti Ku Li” dan menunggang motorsikal beramai-ramai ke Bilik Gerakan Barisan Nasional.
Tindakan menggunakan pelajar-pelajar sekolah yang dicurigai kesemuanya memiliki lesen memandu motorsikal yang sah mungkin di dalangi oleh Pemuda UMNO. Ini merupakan sesuatu yang tidak cermat untuk melibatkan pelajar sekolah dengan parti politik apatah lagi ketika Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pendidikan merupakan tetamu terhormat di majlis tersebut.
Sumber: Blogger RM4juta


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59