Wednesday, 8 September 2010

Gambar - gambar Program Bersama Anak Yatim di Balai Islam Taman Cempaka 8 Sep 2010

Pusat Aduan Rakyat DUN Bukit Baru Dilancarkan


BUKIT KATIL, 6 Sept: Pusat Aduan Rakyat Dun Bukit Baru telah dirasmikan oleh Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa semalam.

Pusat Aduan Rakyat (PAR) itu yang terletak betul-betul berhadapan dengan Masjid Bukit Katil akan dijadikan pusat kegiatan program-program kebajikan dan khidmat masyarakat bagi membantu rakyat yang menghadapi apa juga masalah dalam kehidupan seharian mereka.
Upacara perasmian ringkas tersebut dilaksanakan sempena kedatangan Ustaz Nasharuddin yang hadir memenuhi undangan PAS Kawasan Bukit Katil untuk program berbuka puasa dan ceramah Badar Al Qubra malam tadi.
Sementara itu Penyelia Dun Bukit Baru, Cikgu Yusof Wahab berkata perasmian PAR itu menyemarakkan lagi kerja-kerja kebajikan PAS kawasan dan Majlis Tindakan Dun sesuai dengan slogan PAS yang mempelopori Negara Berkebajikan.

“Kita akan jadikan pusat aduan ini sebagai ‘One Stop Center’ bagi apa juga program kebajikan dan khidmat masyarakat PAS kawasan dan Dun Bukit Baru.

“Ianya akan dibuka setiap hari dan rakyat boleh membuat aduan atas apa juga masalah yang berkaitan dengan mereka,” tambah Yusof yang juga merupakan Ketua Penerangan PAS kawasan.

Yusof juga berkata, antara perkhidmatan yang diberikan oleh pusat itu ialah membantu rakyat dalam urusan permohonan apa juga bantuan, menyelesaikan hal-hal berkaitan isu-isu setempat dan mengendalikan program-program kebajikan dan khidmat masyarakat.

Pusat itu boleh dihubungi melalui talian 06-2672239/013-6262823 atau 013-2186886, email: pusataduan@gmail.com atau n17yusofwahab@gmail.com atau laman web: mtdbukitbaru.blogspot.com.

petikan dari harakah daily
http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=28532:timbalan-presiden-rasmi-pusat-aduan-bukit-baru&catid=52:negeri-melaka&Itemid=97


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59