Thursday, 29 July 2010

UMNO Melaka makin fobia


Fobia dengan apa? Dengan ceramah PAS. Pantang dengar sahaja ada ceramah PAS akan diadakan, maka dianjurkan juga program yang serupa di kawasan yang berhampiran. Terbaru adalah di Paya Dalam, berlangsungnya program Makan Durian Bersama Rakyat. Nak tiru program Jamuan Rakyat di Taman Harta Pertama agaknya, bila dapat tahu kejayaan PAS menarik ramai penduduk tempatan.

Menurut YDP PAS Kawasan Bukit Katil, 2 program makan durian di Bukit Baru sebelum ini masih belum dibayar oleh sepenuhnya oleh Umno. Takut pula program malam tadi turut menjadikan pembekal durian mangsa terbaru Umno Melaka. Den pernah terdengar semasa pilihanraya 2008 yang lepas, pembekal peralatan pilihanraya Umno di Melaka juga tidak dibayar, melibatkan ratusan ribu ringgit. Entah – entah sampai sekarang juga masih belum dibayar.

Nak kata sambutan terhadap program Umno malam tadi adalah baik, pada den, baik lagi sambutan yang diterima terhadap ceramah PAS. Makin larut malam, makin bertambah pendengar / penonton di sekitar Markas PAS Paya Dalam. Kalau tak percaya, boleh tanya kepada brader polis yang berpakaian preman ( SB? ) yang bertugas mengambil gambar malam tadi. Sibuk bebenar mengambil gambar sekitar program PAS. Den nak tanya, program Umno tak ambil gambar sekali ke?

Kepada penceramah – penceramah Umno yang membuat ‘kacau’ malam tadi, den ingin mengingatkan ‘jemputan’ YDP Pas yang mengajak hangpa semua berceramah di atas pentas yang sama di Markas PAS Bukit Baru pada 30 hb ( Jumaat 30 Julai ) nanti. Mat Sabu mai datang ceramah di sana malam tu. Biar semua rakyat buat penilaian. Kalau setakat anjurkan program dengan tujuan untuk mengganggu ceramah PAS, bukan anak jantan namanya. Kalau sengaja pasang pembesar suara kuat – kuat, halakan pula ke tempat ceramah PAS, bukan nama sengaja mengganggu ke? . Kalau berani sambutlah cabaran untuk berpidato / berdebat / berdialog secara terbuka dengan pemimpin PAS / Pakatan Rakyat di atas pentas yang sama.

Sesungguhnya Umno Ayer Molek dan Bukit Baru dah kecut perut dengan kebangkitan PAS.Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59