Thursday, 22 July 2010

Komen YB Iskandar Abd Samad


Ikuti juga komen oleh Exco Kerajaan Negeri Selangor, YB Iskandar Abd Samad yang disampaikan semasa ceramah beliau, berkenaan dengan ceramah Umno di Bukit Pulau, Bukit Baru pada malam Sabtu 3 Julai 2010.

1. Menurut beliau di Selangor, Umno di sana lebih menghormati PAS / Pakatan Rakyat. Tidak berlaku kejadian ceramah pada tempat yang amat hampir, di waktu dan masa yang sama. Lebih baik kita berforum, berdebat, hujah lawan hujah, daripada Umno kacau ceramah PAS dengan mengadakan ceramah sebelah – menyebelah.

2. Beliau tidak faham apabila mendapati insiden ceramah sebelah-menyebelah ini berlaku di Melaka. Di Selangor perkara sebegini boleh dikatakan tidak berlaku, amat jarang sekali terjadi program ceramah yang bertembung pada tempat yang sebelah-menyebelah, berlangsung pada masa yang sama. Apabila beliau turun daripada kereta menjejakkan kaki ke Markas PAS Bukit Pulau malam tersebut, beliau merasa amat terkejut. Ingatkan beliau adalah JKKK yang berceramah, rupa – rupanya Ketua Menteri Melaka. Tidak sangka seorang Ketua Menteri boleh buat kerja sebegini. Kesian rakyat Melaka ada Ketua Menteri macam ini.

3. Baru – baru ini Menteri Besar Selangor telah dijemput untuk menghadiri perjumpaan bekas – bekas graduan Universiti of Quensland, sebuah universiti ternama di Australia. Di antara ratusan ribu graduan yang berjaya menamatkan pendidikan daripada universiti bertaraf antarabangsa tersebut, seramai 50 orang telah dipilih dan dipanggil untuk menjadi kumpulan pemikir bagaimana untuk memajukan universiti tersebut. Antaranya adalah pemenang Noble Price, dan bermacam lagi yang mempunyai latar belakang yang hebat – hebat.

4. Orang yang macam ini lah yang kita nak lantik jadi Menteri Besar, bukannya Ketua Menteri yang buat kerja JKKK. Kalau macam ini nak datang ke Selangor,nak jadi Menteri Besar jauh sekali. Exco? Jangan harap. Ahli Majlis? Tak mungkin. Bertanding JKKK pon, nyaris-nyaris sahaja menang.

5. Beliau juga tidak pasti, samada taktik Umno Melaka berceramah sebelah – menyebelah begini adalah hasil daripada nasihat Apco atau tidak. Sebab kita tahu bahawa Umno mempunyai Apco sebagai mastermindnya. Sah, berpuluh2 juta telah dibayar kepada Apco untuk menaikkan imej kerajaan di mata Amerika. Di antara pengarah – pengarah Apco adalah ketua perisik Israel, yang telah merancang ribuan pembunuhan rakyat Palestin.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59