Saturday, 19 June 2010

Kenyataan Media


Dewan Pemuda PAS Bukit Katil ( DPPBK ) memandang serius kepada berita yang disiarkan di laman web Suara Melaka http://suaramelaka.blogspot.com/2010/06/samseng-sukma-ke-13-mengganas.html ( yang juga dikendalikan oleh AJK DPPBK ) yang memaparkan kisah peniaga - peniaga yang berniaga di tapak Stadium Hang Jebat dan MITC diperas ugut dan menjadi mangsa keganasan pihak - pihak tertentu.

Kerajaan negeri dan pihak polis digesa mengambil tindakan serius bagi memastikan budaya samseng ini tidak menular. Budaya samseng ini yang dipercayai didalangi oleh juak - juak Umno dibimbangi akan terus menerus 'menghiasi' suasana perniagaan bandar Melaka termasuklah bazar - bazar Ramadan yang tidak lama lagi akan muncul sempena kedatangan bulan mulia Al Mubarak.

DPPBK merasa amat terkilan dengan budaya tidak sihat ini berlaku dalam suasana Sukan Malaysia di mana negeri Melaka menjadi tuan rumah yang tentunya akan menjadi perhatian masyarakat seluruh negara. DPPBK merasa amat kecewa dengan perkara yang telah terjadi dan mendesak agar ia dibendung dengan segera.

Sebagai respon kepada artikel di laman blog MTD Bukit Katil http://mtdbukitbaru.blogspot.com/ yang memaparkan posting tentang 'arahan' seorang pembesar negeri Melaka yang menyuruh supaya MTD ditutup, DPPBK juga dengan ini menyatakan pendirian kukuh kami bahawa kamilah yang akan menjadi barisan pertama mempertahankan bukan sahaja MTD Bukit Baru, malahan MTD Ayer Molek dan setiap UPU yang berada di Kawasan Bukit Katil sehingga titisan keringat dan darah kami yang terakhir.

Adakah ini yang dinamakan Juara Rakyat; berpolitik secara emosional dan tidak secara waras dengan cara 'memancung' seteru politik melalui salah guna kuasa pemerintah yang tidak demokratik?

Al hukum fil Islam,

Puhat bin Bedol
Ketua Dewan Pemuda PAS
Kawasan Bukit Katil
19 Jun 2010


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59