Tuesday, 13 April 2010

Street Soccer Bukit BeruangPada hari Ahad, 11 April 2010 telah berlangsungnya kejohanan Street Soccer di Bukit Beruang anjuran beberapa orang penduduk tempatan. Lebih daripada 10 pasukan telah telah mengambil bahagian yang mana mewakili empat taman perumahan yang berdekatan iaitu Taman Bukit Merdeka, Taman Bunga Raya, Taman Faridah dan Taman Bukit Beruang Utama.Remaja yang terlibat berusia di dalam kejohanan tersebut terdiri dalam lingkungan belasan tahun. Kejohanan ini dilangsungkan secara liga yang bermula jam 9.00 pagi dan berakhir kira-kira jam 3.00 petang.

Saudara Saiful Arifin, saudara Mohd Faizan Abu Samah dan saudara Arifin bin Sulaiman yang menjadi penganjur kepada sukan tersebut telah mengambil inisiatif ini dengan hasrat untuk menarik belia sekitar memenuhi masa mereka dengan kegiatan yang berfaedah disamping mengeratkan lagi silaturahim antara mereka dan pemimpin masyarakat tempatan.Turut hadir dalam kejohanan itu adalah ADUN DAP dari Ayer Keroh, Khoo Paoy Tiong bersama pimpinan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil yang diketuai oleh Timbalan Ketua Pemuda PAS Bukit Katil, Nazri Ariffin dan Ketua Penerangan Pemuda PAS Bukit Katil, Jauhar Md Dawi. Hadir sama beberapa Pemuda Cawangan PAS Bukit Beruang.

Dengan adanya program seperti ini sedikit sebanyak menarik perhatian kepada belia disamping mengisi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah dikala musim gejala sosial yang kian menjadi-jadi akhir-akhir ini.
Semoga belia Bukit Beruang akan terus bersama dalam setiap program yang bakal diadakan sebagai satu sukan yang menjadi rutin kepada mereka.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59