Sunday, 21 March 2010

Ziarah LPN Pemuda Melaka ke Rumah Mendiang Siva (Panthiyan)


Gambar Mendiang Siva
 
Setelah tamat sesi taklimat dari wakil kawasan di Pejabat Perhubungan PAS Melaka, anggota Lajnah Perpaduan Nasional PAS Pusat diiringi oleh ahli jawatan kuasa Lajnah Perpaduan Nasional PAS Melaka telah berkunjung ke rumah keluarga mendiang Siva.

 Wakil Pemuda Kawasan dan Pemuda Pusat
 
Turut hadir dalam ziarah tersebut adalah Pemuda PAS Kawasan Masjid Tanah, Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil, Pemuda PAS Kawasan Jasin dan Pemuda PAS Kawasan Alor Gajah dan juga wakil dari Pemuda PAS Pusat iaitu saudara Khairul Faizi selaku Exco Pusat merangkap Lajnah Perpaduan Nasional dan NGO Pemuda.
 
Exco Pemuda PAS Pusat
 
Sebelum itu, program ziarah ini telah ke Bukit Baru untuk menyampaikan sumbangan kepada orang India yang memerlukan bantuan. 

Bersama keluarga mendiang Siva
 
Program ziarah juga sempat bertemu dengan tuan rumah yang terlibat dalam kebakaran rumah di Masjid Tanah dan sumbangan telah disalurkan keada keluarga mangsa melalui wakil Pemuda PAS Kawasan Masjid Tanah iaitu saudara Rashidi.

Ditulis oleh: kijang59


LPN Pemuda PAS Turun Melaka


Juhari, Pengarah Jabatan Amal PAS Pusat

Semalam telah berlangsungnya program yang telah dianjurkan oleh Lajnah Perpaduan Nasional Dewan Pemuda PAS Melaka dan dipengerusikan oleh Khairul Che Salleh selaku Exco Dewan Pemuda PAS Melaka.

Khairul Faizi, Exco Pemuda PAS Pusat

Turut hadir sama adalah Exco Dewan Pemuda PAS Pusat yang juga merupakan Ketua Pemuda PAS Johor, Khairul Faizi dan beberapa yang lain. Tujuan utama program itu adalah untuk menerangkan fungsi sebenar Lajnah Perpaduan Nasional kepada ahli dan juga peranannya kepada masyarakat.

Beberapa orang wakil dari PAS Pusat

Program yang bermula jam 2.00 petang dan berakhir jam 5.00 petang turut dihadiri oleh wakil dan juga ahli jawatankuasa bagi setiap kawasan. Kehadiran AJK seramai 50 orang yang mewakili setiap kawasan menghantar wakil seramai 8 orang.

Turut hadir sama dalam majlis tersebu adalah Pengarah Jabatan Amal PAS Pusat, Juhari selaku panel yang dijemput untuk memberi taklimat kepada ahli yang hadir.

Sumber: http://kijang59.blogspot.com/2010/03/program-lajnah-perpaduan-nasional-di.html


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59