Thursday, 4 February 2010

Iktibar bagi orang islam yang berimanSatu kisah yang benar2 baru berlaku yang perlu kita ambil iktibar, sekiranya kita masih lg sayangkan Islam sayangkan Allah dan rasulnya kita perlu menjadikan diri kita sebagai hambanya atau umatnya yang benar mentaati segala suruhanya spt kisah dibawah ini orang yang kuat menentang islam akhirnya memeluk islam selepas dia mendalami AlQuran. Kita pula bagaimana, mengapa kita masih lg tercari2 lg jalan yg benar masih lg memberikan pelbagai alasan untuk menegakkan islam mengapa tidak mencari penyelesaian untuk menegakan ia, ayuh sahabat2 tidak kira dari jemaah apa pun dr fahaman politik mana pun mari kita bersama2 berganding bahu menegakan Islam dinegara ini.

Sokonglah jemaah yang ingin menegakkan Islam yg syumul yang ingin mengikut sunnah2 nabi ingin menegagak daulah islamiyah, ingin menegagkan undang islam di depanya ingin meniru cara nabi dan sahabat2nya memerintah ingin mencari keredaanya agar di hari pembalasan kita diberi syafaat oleh nabi Muhammad saw agar allah membalas segala keringat kita dengan memasukkan kita ke dalam syurga yang telah dijanjikan insya allah..

Daniel Streich, ahli politik Swiss, yang terkenal kerana kempen menentang pembinaan masjid di negaranya, tanpa disangka-sangka memeluk agama Islam.

Streich merupakan seorang politikus terkenal, dan dia adalah orang pertama yang mencetuskan perihal larangan kubah masjid, dan bahkan mempunyai idea untuk menutup masjid-masjid di Swiss. Dia berasal dari Parti Rakyat Swiss (SVP). Pengumuman kesaksian Streich ke agama Islam membuat heboh seluruh Switzerland.


Streich mempropagandakan anti-gerakan Islam begitu meluas ke seantero negeri. Dia menaburkan benih-benih kemarahan dan cemuhan bagi umat Islam di negara itu, dan membuka jalan bagi opini publik terhadap mimbar dan kubah masjid.

Tapi sekarang Streich telah menjadi seorang pemeluk Islam. Tanpa diduganya sama sekali, pemikiran anti-Islam yang akhirnya membawanya begitu dekat dengan agama ini. Streich bahkan sekarang mempunyai keinginan untuk membangun masjid yang paling indah di Eropah di Switzerland.

Yang paling menarik dalam hal ini adalah bahawa pada saat ini ada empat masjid di Swiss dan Streich ingin membuat masjid yang kelima. Dia mengakui ingin mencari “pengampunan dosanya” yang telah meracuni Islam. Sekarang adalah fakta bahawa larangan kubah masjid telah memperoleh status undang-undang.

Abdul Majid Aldai, presiden OPI, sebuah LSM, bekerja untuk kesejahteraan Muslim, mengatakan bahwa orang Eropah sebenarnya memiliki keinginan yang besar untuk mengetahui tentang Islam. Beberapa dari mereka ingin tahu tentang hubungan antara Islam dan terorisme; sama halnya dengan Streich. Ceritanya, ternyata selama konfrontasi, Streich mempelajari Alquran dan mulai memahami Islam.

Streich adalah seorang anggota penting Partai Rakyat Swiss (SVP). Dia mempunyai posisi penting dan pengaruhnya menentukan tindakan parti. Selain petisyennya tentang kubah masjid itu, dia juga pernah memenangkan militer di Swiss Army kerana popularitinya.

Lahir di sebuah keluarga Kristian, Streich melakukan studi komprehensif Islam semata-mata untuk memfitnah Islam, tapi ajaran Islam memiliki dampak yang mendalam pada dirinya. Akhirnya dia malah antipati terhadap pemikirannya sendiri dan dari kegiatan politiknya, dan dia memeluk Islam. Streich sendiri kemudian disebut oleh SVO sebagai syaitan.

Dulu, dia mengatakan bahwa dia sering meluangkan waktu membaca Alkitab dan sering pergi ke gereja, tapi sekarang dia membaca Alquran dan melakukan solat lima waktu setiap hari. Dia membatalkan keanggotaannya di parti dan membuat pernyataan publik tentang keIslamannya. Streich mengatakan dia telah menemukan kebenaran hidup dalam Islam, yang tidak dapat dia temukan dalam agama sebelumnya.


1Malaysia – Senjata makan tuan


Kenyataan perkauman yang dilontarkan oleh pegawai khas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam di Melaka dalam satu seminar 1 Malaysia  menunjukan jelas bahawa UMNO adalah parti yang berfikiran perkauman yang sempit, bercelaru dan tidak konsisten hala tujunya dibawah pimpinan Dato Seri Najib Razak.

Ketua Pemuda DPPBK menyeru ahli2 Umno, MIC dan juga MCA tidak lagi menjadi penyokong yang setia tidak bertempat ini kerana nakhoda yang menerajui BN semakin hari semakin hilang arah tuju semakin hilang penghormatanya manakan tidak pegawai khas beliau sendiri masih belum faham maksud 1 Malaysia. Sehingga kini pemerintahan dato Seri Najib Razak sudah banyak berlaku perkara-perkara yang berkaitan dengan keharmonian antara kaum yang selama ini kelihatan baik dan aman.

Kenyataan Datuk Nasir Safar bagaikan melawan arus dengan konsep 1 Malaysia beliau menyatakan bahawa kaum Cina dan India adalah pendatang dan mengungut mereka akan ditarik kerkyatan sekiranya menentang keputusan kerajaan menghadkan 12 matapelajaran dalam peperiksaan SPM. Ini menunjukan semangat 1 Malaysia yang dilontarkan oleh perdana menteri bagaikan satu retorik hanya mainan politik Umno untuk mendapatkan sokongan rakyat pelbagai kaum. Manakan tidak juak – juak Umno masih lagi memepermainkan isu perkauman ini sejak hampir tewas di PRU 12.

Dengan ini Pakatan rakyat adalah platform terbaik bagi semua kaum di bumi Malaysia ini. Ini kerana dasar pakatan rakyat adalah Negara kebajikan  untuk semua kaum dengan mengikut perlembagaan Negara. Umno dengan dasar perkauman yang sempit dimana semua kaum ditolak kecuali kroni2 Umno sahaja kita lihat kononya ingin membantu orang-orang melayu tapi dalam pada yng sama menindas orang melayu. Pemerintahan sudah lebih 52 tahun tapi tahap kemiskinan melayu masih pada tahap yang tinggi.. Pemuda Pas kawasan Bukit katil menyeru sekali lagi marilah beramai2 bersama2 dalam pakatan rakyat semoga kita dapat membangunkan Negara ini dengan lebih baik lagi. Takbir.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59