Tuesday, 5 January 2010

Peningkatan KPI PAS Kawasan Bukit Katil


S
atu lagi Key Performance Indicator ( KPI ) atau dalam Bahasa Melayunya Petunjuk Prestasi Utama untuk PAS Kawasan Bukit Katil yang ditetapkan oleh Yang Di Pertua (YDP)nya , saudara Sofi Wahab telah berjaya ditingkatkan dengan tertubuhnya Pusat Asuhan Tunas Islam / PASTI di Cawangan Paya Dalam, DUN Ayer Molek. PASTI yang diberi nama PASTI Al-Hadi ini telah memulakan operasinya pada awal tahun ini dengan pengambilan pertamanya seramai lebih kurang 40 orang pelajar.

Sofi Wahab telah meletakkan penubuhan PASTI ini sebagai salah satu KPI PAS Kawasan Bukit Katil sebaik sahaja dilantik menjawat jawatan YDP Kawasan pada Muktamar PAS Kawasan tahun lepas. Ia boleh dianggap sebagai satu tanda aras sokongan masyarakat setempat kepada perjuangan PAS umumnya, dan satu pengiktirafan kepada PAS dalam mengendalikan hal - hal pendidikan kepada pelajar pra-sekolah.


Pendidikan PASTI merupakan satu usaha bersepadu dan berterusan ke arah melahirkan generasi tunas Islam yang unggul dari aspek Syakhsiyyah, keilmuan dan amalan-amalan yang bertunjangkan kepada ISLAM, IMAN DAN IHSAN. Mengambil kira potensi dan bakat yang sedia ada, pendidikan PASTI berusaha mengembangkan kemahiran kognitif, psikomotor, bahasa sosio emosi dan sosial selain kepelbagaian bakat serta kecerdasan yang sedia terpupuk di dalam diri tunas Islam. Usaha-usaha PASTI menerusi pembentukan peribadi unggul ini bertujuan mempersiapkan diri mereka menjadi warga yang cintakan negara serta berpegang teguh dan mengamalkan cara hidup Islam dalam kehidupan seharian supaya diredhai oleh Allah S.W,T di dunia dan di akhirat.PASTI, yang mana di peringkat pusat ditubuhkan di bawah Dewan Pemuda PAS ini mendapat dokongan dari pihak pengurusan yang terdiri daripada pelbagai golongan; baik dari PAS Cawangan, Kawasan mahupun Dewan Muslimat.

Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil dengan ini menghulurkan tangan sebagai tanda ucapan tahniah kepada PAS Cawangan Paya Dalam, khususnya kepada pihak pengurusan PASTI Al-Hadi yang telah membanting tenaga bagi menjayakan penubuhan PASTI tersebut. Pendaftaran masih lagi dibuka dan kepada yang berminat untuk menghantar anak menyertai PASTI Al-Hadi boleh terus membuka laman blog ini.
Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59