Sunday, 8 November 2009

Ahli Pemuda PAS Bukit Katil Antara Blogger Teraktif


Walaupun Laman Blog Rasmi Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Katil ( DPPBK ) http://pemudabukitkatil.blogspot.com/ dikemaskini dengan kala yang tidak menentu atas sebab - sebab yang tidak dapat dielakkan, para pengunjung boleh melayari pautan - pautan yang terdapat di bahagian kanan blog ini, yang sebahagiannya adalah dikendalikan oleh ahli - ahli DPPBK. Antara laman blog tersebut adalah :

http://musafirkini.blogspot.com/
http://angkasanuri.blogspot.com/
http://kijang59.blogspot.com/
http://wwwaizatlegendz.blogspot.com/
http://palestinhood.blogspot.com/
http://djislamik.blogspot.com/

DPPBK akan menghantar seramai mungkin ahli terutamanya di kalangan blogger ke Konvensyen Blogger PAS 2009 anjuran Lajnah Penerangan PAS Pusat yang akan diadakan tidak lama lagi. Inilah antara usaha di medan dakwah dan siasah di alam maya yang DPPBK jadikan sebagai jalan perjuangan di dalam menegakkan kalimah Allah di bumi Melaka ini.


Selamat Pengantin Baru


D
ewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil ( DPPBK ) mengucapkan tahniah kepada Ustaz Nor Khairi Bin Yusof, Ketua Lajnah Tarbiyah DPPBK yang juga Ketua Urusan Ulama PAS Kawasan Bukit Katil yang baru sahaja mendirikan mahligai rumah tangga bersama zaujah beliau Puan Nor Hayati Binti Haji Selamat pada tanggal 6 Zulkaedah 1430H bersamaan 25 Oktober 2009.

DPPBK memanjatkan doa yang biasa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam ucapkan kepada mempelai, berdasarkan hadits shahih yang diriwayatkan dari Abu Hurairah: :“Baarakallahu laka wa baarakaa ‘alaiyka wa jama’a baiynakumaa fii khoir”‘Ertinya : Mudah-mudahan Allah memberimu keberkatan, mudah-mudahan Allah mencurahkan keberkatan atasmu dan mudah-mudahan Dia mempersatukan kamu berdua dalam kebaikan”. (Hadits Shahih Riwayat Ahmad )


Gambar - gambar berkaitan di blog DJ Islamik


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59