Wednesday, 8 July 2009

Gangguan Berterusan !


S
eorang pemimpin Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil ( DPPKBK ) hari ini melaporkan satu lagi gangguan diterima di program pendaftaran pengundi baru oleh DPPKBK dan DAP di satu kawasan pasar malam sekitar Bandar Melaka . Berita ini disampaikan kepada pengetahuan Yang DiPertua PAS Kawasan Bukit Katil, saudara Sofi Wahab semasa program lawatan Lujnah Pemerkasaan Parti PAS Kawasan Bukit Katil ke Cawangan PAS Taman Cempaka pada malam tadi ( 7 Julai 2009 ).

Sambil menyatakan kekesalan beliau, saudara Nazri Arifin berkongsi pengalaman beliau dan sahabat - sahabat AJK DPPKBK menghadapi gangguan dari orang yang tidak dikenali yang tidak henti - henti menyuruh mereka menutup kaunter pendaftaran tersebut. Walaupun gangguan kali ini tidak 'seganas' perbuatan pemuda - pemuda Umno pada minggu sebelumnya, ia masih boleh dianggap sebagai satu langkah provokasi pihak yang cemburu dengan gerak kerja Pakatan Rakyat dalam menjalankan tanggungjawabnya kepada masyarakat.

Oleh yang demikian DPPKBK menyeru agar gangguan yang tidak bertanggungjawab ini dihentikan segera bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini daripada berlaku . Pihak SPR sendiri menyatakan bahawa adalah tidak menjadi satu kesalahan, malah mengalu - alukan penyertaan parti - parti politik yang sah di dalam membantu mendaftarkan pengundi - pengundi baru. Gangguan seperti ini tidak akan melunturkan semangat kami untuk terus menabur bakti, malahan gangguan ini membuktikan bahawa Umno Bukit Katil 'gentar lutut' dengan aktiviti dan kerjasama yang ditunjukkan dalam parti dalam Pakatan Rakyat negeri Melaka.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59