Wednesday, 3 June 2009

Bumbung stadium di Melaka berisiko ?


B
umbung stadium di Melaka pula dikhuatiri runtuh? Inilah yang dibimbangi oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang menyuarakan keperihatinannya di dalam mengaitkan isu runtuhan bumbung Stadium Sultan Zainal Abidin di Terengganu semalam. Beliau membayangkan kemungkinan Pulau Pinang menarik diri daripada menyertai Sukan Malaysia ( SUKMA ) jika mendapati stadium di negeri ini tidak selamat digunakan.

Buletin Utama TV3 suku malam ini juga mengutarakan isu yang sama tentang persiapan Melaka menganjurkan Sukan Malaysia ke 13 tahun depan di bawah pimpinan Ketua Menterinya yang rasuah. Persoalan yang timbul; perlukah kita berhati - hati apabila berada di mana-mana lokasi yang tertera ' Satu Lagi Projek Kerajaan Barisan Nasional'? Adakah nyawa kita mungkin dalam bahaya? Inilah kekhuatiran yang dilontarkan oleh salah seorang AJK Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil melalui blognya angkasanuri.blogspot.com.

Beranikah kerajaan negeri Melaka memberi jaminan keselamatan kepada semua pengguna prasarana sukan di negeri ini setelah ketua kerajaannya disahkan rasuah oleh partinya sendiri? Kebimbangan berikut tidak dapat dielakkan : jika Ketua Menteri Melaka adalah rasuah, bagaimana pula dengan kerajaannya? Rasuah bukan sahaja boleh meruntuhkan bumbung sebuah stadium, malah meruntuhkan kerajaan sebuah negeri.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59