Monday, 1 June 2009

Usah Lagi Kita Menjadi Umpan Kepada Habuan Serigala
Isu tentang perbezaan antara pimpinan ulamak dan profesional akhir-akhir ini menjadi topik hangat samada dalam perbualan harian atau pun yang menghiasi tajuk-tajuk di dada-dada media arus perdana.Demikian kata sdra Jauhar Md Dawi.

Arakian melentinglah mereka di seluruh pelusuk tanahair seakan-akan sudah termakan umpan yang dihulurkan oleh UMNO/BN ini.Tidak dinafikan juga ia sedikit sebanyak turut mempengaruhi minda pemikiran para penyokong serta pendokong di dalam PAS itu sendiri.Ulasnya lagi yang merupakan Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas bukit Katil,sejurus selepas ceramah malam tadi.

Bagi mereka yang berada di dalam saff perjuangan suci in,suka saya mengingatkan bahawa berita yang bersumberkan dari lidah-lidah para fasikun ini tidak pernah ada keikhlasannya langsung apatah lagi boleh diterimapakai sebagai rujukan maklumat. Anggaplah saja ia datang dan pergi atau biarkan saja ia hilang di angin lalu.

Tanpa sedikitpun meruntun semangat perjuangan serta perkuatkanlah tautan hati-hati dikalangan kita sepertimana doa Robbitah yang sering kita panjatkan dalam usrah kita saban minggu itu.

Hayatilah nasihat serta mutiara kata dari Mursyidul Am ,Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat
Ulasan selanjutnya di sini.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59