Friday, 22 May 2009

Zamry Menang


Mahkamah telah pun membuat keputusan sebentar tadi bagi mendengar permohonan YAB Dato Seri Muhammad Nizar bagi mengenepikan rayuan Dato Seri Zamry dalam pengistiharan YAB DS nizar sebagai MB Perak yang sah.Yang telah pun dibuat oleh Mahkamah Tinggi yang lalu.

Keputusan yang sememangnya sudah dijangkakan itu tidak memeranjatkan banyak pihak.Cuma yang masih menjadi persoalannya adalah bagaimana Hakim Dato Ramly semasa mendengar rayuan Zamry dahulu begitu mudah dan cepat membuat keputusannya.

YAB Dato Seri Nizar lalu melalui peguamnya segera memfailkan supaya rayuan penangguhan beliau sebagai menteri besar perak yang sah yang telah dibuat oleh Zamry tersebut dibatalkan.Namun kes ini tidak semudah atau secepat kes sebagaimana yang Zamry faikan.

Bagaimana pun mahkamah telah pun mengistiharkan hari ini bahawa Zamry adalah Menteri Besar Perak yang sah,sekali gus menafikan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi yang lepas.Pelik...pelik...satu mahkamah kata Nizar MB Perak yang sah,bila pergi ke mahkamah yang satu lagi hakim-hakim tu pula kata Zamry MB Perak yang sah.Rakyat yang tak faham makin melopong bila melihat keadaan sebegini.

Begitu juga dengan hakim mahkamah rayuan yang mendengar rayuan Zamry tersebut juga antara orang yang disebut namanya oleh VK Linggam dalam klip vidoe suatu masa dahulu.Ini cukup meragukan semua pihak,institusi kehakiman masih lagi belum menampakkan tanda-tanda ketelusannya dalam menghakimi kes-kes yang berkaitan dengan kepentingan UMNO-BN.

Walau apa pun keputusannya hari ini,kami tetap dengan pendirian supaya pembubaran DUN Perak segera dilakukan.

Sekiranya UMNO-BN itu masih merasakan diri mereka punya maruah,maka dipersilakan mengadap Sultan Perak dan memohon pembubaran Dewan Undangan Negeri Perak tanpa sebarang alasan lagi.

Kepada Duli Tuanku Sultan Perak kami mohon agar rakyat Perak khususnya tidak lagi menanggung kesusahan ini berpanjangan lagi.

Ampun Tuanku.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59