Monday, 11 May 2009

Gambar Sekitar Muktamar


Pesan Musyidul Am PAS


KOTA BHARU : YAB Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat mengeluarkan beberapa kenyataan dan nasihat kepada seluruh rakyat Malaysia sebentar tadi sebagaimana di maklumkan melalui talipon oleh sdr. Mat Ali semasa dihubungi sebentar tadi. Beliau bersama Tok Guru semasa pengumuman kemenangan Nizar di umumkan.

Kata Tok Guru :

" Setelah kita menang di Perak kini Perak telah bertukar menjadi Emas buat Pakatan Rakyat, Kejahatan telah terbukti dan kebenaran telah menjelma. Saya menasihati agar yang beragama Islam untuk puasa sunat esok hari serta sembhyang Sunat Syukur 2 rakaat. Jangan terlalu gopoh dengan kemenangan ini"

Selain itu dimaklumkan setelah Tuan Guru menerima berita itu beliau telah solat sunat dan disusuli dengan sujud syukur.


Zamry Diarah Kosongkan Pejabat


Mahkamah memutuskan menteri besar BN Datuk Seri Zambry Abdul Kadir dan enam exconya mengosongkan dengan kadar segera pejabat mereka - di Bangunan Perak Darul Ridzuan di Ipoh.

Zamry di beritakan mohon rayuan kepada mahkamah supaya menyemak semula kes tersebut.

Ni jenis tak puas hati lagi la ni...apa pun elok Zamry keluar dululah pejabat tu beserta dengan exco-exco yang lain tu yer...


Mahkamah Telah Menentukan Status MB Perak Hari Ini.


Tajuk berita paling hangat hari ini apabila keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah memutuskan bahawa MB Perak yang sah adalah Dato Seri Muhammad Nizar Bin Jamaluddin.Ini sekaligus menafikan lantikkan haram Dr Zamry sebagai MB pada sebelum ini.

Ini merupakan satu kemenangan besar khsusnya kepada rakyat Perak.Perjuangan yang akhirnya membuktikan kebenarannya,namun begitu proses pembubaran DUN tetap diperlukan bagi menyelesaikan kemelut ini.

Semoga seluruh jentera plihanraya di semua peringkat telah bersedia untuk menghadapi prk bagi seluruh DUN Perak pada bila-bila masa sahaja lagi.

UMNO-BN,kamu nantilah saatnya pasti akan tiba...


DPPNM TELAH BERJAYA MENGADAKAN MUKTAMAR


Bertempat di Maahad Ar-Rahmah ,Solok Gaung,Ayer Molek,Melaka.Dewan Pemuda Pas Negeri Melaka telah pun selesai mengadakan muktamar mereka pada 10 hb Mei 2009 yang lalu.Mohon maaf atas kelewatan blog ini memaparkannya di sini ,atas beberapa perkara yang tidak dapat di elakkan.

Namun apa pun kami mengucapkan tahniah kepada DPPNM atas kejayaan mengadakan tanggungjawab tahunan tersebut,terutamanya kepada penitia persiapan yang mana Bukit Katil telah diamanahkan sebagai tuan rumah bagi muktamar kali ke 34 ini.

Muktamar Agong yang telah dirasmikan oleh Sdra.Ahmad Sabky Bin Yusof ini telah dihadiri oleh kesemua perwakilan dari 6 kawasan.Ahmad Sabky merupakan Setiausaha Dewan Pemuda Pas Pusat.

Dalam ucapan perasmian tersebut beliau menekankan tentang aspek profesional dan integrasi dalam mengurustadbir sesebuah organisasi.Dalam konteks Pas sebagai sebuah Parti Islam ini sudah semestinya setiap ahli atau jemaahnya haruslah berperanan lebih jauh lagi bagi menjayakan misi dakwah menerusi wadah siyasah ini.

Pemilihan kempimpinan kali ini menyaksikan kedudukan kerusi Ketua Pemuda dikekalkan kepada Al-Fadhil Ust.Kamarudin bin Hj.Sidek.Manakala Timb.Ketua Pemuda dimenangi oleh Sdra.Yuhaizad Bin Abdullah dan Naib Ketua Pemuda disandang oleh Sdra.Mohd Zakuan Bin Harun.10 exco yang dipilih adalah terdiri daripada : Yuzi Azhar,Hj.Shaharudin,Ust. Adnan,Abd.Kader Dewa,Mohsen Jamaat,Ust.Khairul Che Salleh,Abu Khir,Mohd Hanim,Ust.Mohd Helmee,Ust.Shahrudin.

Dalam ucaptama Ketua Pemuda,Ust.Kamarudin merangkulkan tentang aspek Pemuda Massa,Tarbiyyah,Pendidikan,Mengurus Kegawatan Ekonomi,Masa Depan Pakatan Rakyat,Menerjah Golongan Muda serta Merkyatkan Pemuda.Keseluruhan isi ucaptama itu telah pun dibahaskan dengan baik oleh setiap perwakilan.Manakala Sdra.Jauhar Bin Mohd Dawi selaku Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Katil membahaskan topik Pendidikan.Teks penuh ucapan pembahasan tersebut boleh dibaca melalui lampiran di bawah blog ini.

Muktamar yang telah dipengerusikan oleh Ust.Imran ini mula berlangsung pada pukul 12.00 t.hari dan tamat pada pukul 3.30 petang.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59