Wednesday, 6 May 2009

Abang Mat Ditangkap lagi...Terkejut,geram,marah dan sebagainya itulah gejolak rasa yang membuak timbul di hati ini sebaik saja mendapat berita tentang pengkapan Ybhg Naib Presiden PAS itu.

Apakah alasan pihak polis yang secara tiba-tiba datang menangkap naib presidan pas itu.Tanpa sebarang waran dan amaran yang dikeluarkan dan penangkapan tersebut juga dilakukan secara kasar di tengah-tengah orang ramai.

Apakah jenayah yang telah dilakukan oleh Abang Mat,jika alasan pengkapan ini adalah kerana program solat hajat yang bakal diadakan pada 7.5.09 ini.Maka jelas sekali ini adalah suatu pelanggaran hak asasi manusia.Sebagai warganegara Malaysia,rakyat berhak untuk melakukan apa saja asalkan ia tidak mengganggu serta melanggar undang-undang di negara ini.

Apakah dengan merancang untuk melakukan solat hajat itu sudah dikira melanggar undang-undang di negara ini.Jika hanya itu lah sebab dan alasannya maka elok sajalah negara ini bertukar menjadi negara POLIS.

Tak payah guna undang-undang,rasa-rasa nak tangkap, terus tangkap.Bila rasa nak lepaskan,bebaskan begitu saja.Suka-suka tangkap,suka-suka lepas.Ehh...!! ni apa benda ni...buat negara ni macam negara mak bapak depa ja.

Kami selaku rakyat Malaysia mengutuk sekeras-kerasnya pengkapan yang telah dibuat terhadap Naib Presiden Pas itu dan menggesa agar pihak polis membebaskan beliau dan segera tanpa sebarang syarat.

Banyak lagi kes-kes jenayah yang sepatutnya menjadi perhatian dan tumpuan serius pihak polis untuk mencegah atau membenterasnya.Dengan kadar jenayah ketika ini semakin membimbangkan yang berlaku setiap hari,sudah seharusnyalah setiap kemahiran serta kecekapan polis itu di tumpukan kepada bidang tugas tersebut.

Sekali lagi, sebagai rakyat di negara yang berdaulat ini,kami menggesa supaya pembebasan terhadap Ybhg Tn.Hj.Mohd Sabu dilakukan segera.

Berita Lanjut


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59