Monday, 20 April 2009

Siapa Yang Dimaksudkan Dengan Wajah Hodoh Politik


Dalam titah baginda sultan Perak yang melahirkan rasa kecewa dengan perkembangan semasa tanah air terutamanya dengan apa yang berlaku di Perak sebagai suatu yang amat malang dari sudut moral dan amalan sistem demokrasi.

Namun saya melihat perkara ini sebenarnya berpunca daripada mereka yang punya hati serta niat yang jahat demi untuk mencapai cita-cita busuk mereka.

Ibarat pepatah :" siapa yang makan cili dialah yang terasa pedasnya "UMNO-Bn sepatutnya sedar dan menerima keputusan sebagaimana telah pun dihakimi oleh pengundi-pengundi dalam beberapa prk yang lalu terutamanya yang terakhir sekali di Parlimen Bukit Gantang dan DUN Bukit Selambau yang baru lepas.

Rakyat menunjukkan protes mereka secara amalan demokrasi dan ini sebenarnya menggambarkan mereka tidak boleh lagi berkompromi dengan parti yang memerintah negara ini.Apatah lagi bila BN bertindak ala samseng merampas kerajaan pilihan rakyat di Perak.

UMNO-BN sanggup mengheret raja-raja dalam permainan politik kotor mereka,UMNO-BN juga tergamak melucutkan imuniti raja-raja yang telah pun dilakukan oleh mereka sebelum ini,bila mana ia tidak lagi mendatangkan keuntungan kepada mereka.

Ini lah wajah sebenar UMNO-BN,semakin lama semakin jelas di mata rakyat kejelikan perilaku golongan bobrok ini.

Rujuk berita lanjut di Hmetro hari ini


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59