Friday, 3 July 2009

Kegemparan di Kilang Infineon Batu Berendam


I
nfineon Batu Berendam hari ini menyaksikan satu peristiwa gempar susulan daripada apa yang disifatkan sebagai ancaman keselamatan kepada pekerja - pekerja dan fasiliti kilang. Menurut sumber - sumber dalaman kilang yang boleh dikategorikan sebagai antara yang ternama di Melaka ini, kegemparan ini mungkin disebabkan oleh ancaman bom dari pihak yang tidak dikenali.

Kilang yang terletak di dalam Dewan Undangan Negeri Ayer Keroh, Parlimen Bukit Katil ini dikatakan menerima panggilan ugutan bom pada pagi Jumaat, 3 Julai. Tindakan serta - merta diambil oleh pihak pengurusan kilang dengan mengumpulkan semua pekerja di kawasan selamat dan memberi kerjasama sepenuhnya kepada pihak polis. Walaupun kejadian ini mencemaskan wargakerja Infineon selama beberapa jam, akhirnya berita yang melegakan diterima setelah pihak keselamatan mengesahkan tiada sebarang bom ditemui. Operasi kilang beransur pulih sepenuhnya dan berjalan seperti biasa setelah pihak pengurusan dan pihak berkuasa berpuas hati dengan tahap keselamatan kilang.

Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil ( DPPBK ) mengutuk sekeras - kerasnya perbuatan yang tidak bertanggungjawab ini. DPPBK melihat kejadian ini sebagai satu tindakan melampau yang tidak mendatangkan keuntungan sama sekali kepada mana - mana pihak. DPPBK berharap agar siasatan menyeluruh dijalankan bagi mengesan pemanggil palsu ini dan mengambilkan tindakan yang sewajarnya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59