Saturday, 20 June 2009

Tahniah buat peserta Pertandingan Badminton anjuran Pemuda PAS Alor Gajah


Lima orang peserta daripada PAS Kawasan Bukit Katil telah menyertai Pertandingan Badminton Tertutup anjuran Dewan Pemuda PAS Kawasan Alor Gajah pada 20 hb Jun 2009 bertempat di Dewan SKJC Sin Wah, Pekan Durian Tunggal. Di antara kalangan peserta tersebut adalah saudara Sofi Wahab, Yang Di Pertua PAS, Ketua Urusan Ulama' Ustaz Nurkhairi Yusof, dan saudara Puhat Bedol, Ketua Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil.

Kesemua peserta telah digandingkan dengan peserta dari kawasan lain berdasarkan format pertandingan yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur. Pertandingan malam itu boleh dikatakan memihak kepada PAS Kawasan Bukit Katil, memandangkan kesemua tempat pertama hingga tempat ke-empat dimenangi oleh pasangan gandingan Kawasan Bukit Katil. Inilah yang diharapkan daripada saf pimpinan PAS, bukan sahaja menceburkan diri dalam bidang politik dan dakwah, tetapi juga bidang sukan.

Dalam hal yang berkaitan, Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil ( DPPBK )di dalam perancangan untuk menganjurkan Pertandingan Bowling Piala Ketua Pemuda PAS Melaka pada tahun ini. Setelah mendapat sambutan yang amat menggalakkan pada tahun lepas, DPPBK melalui Lajnah Sukan Sukan dan Seni Budaya berhasrat menjadikan pertandingan ini sebagai acara tahunan sebagai cara untuk mendekati masyarakat terutamanya golongan muda. Sama - sama kita menunggu ketibaannya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59