Sunday, 3 August 2008

HANYA PAK LAH, KA TING DAN SAMY VELLU BERSAMA BN, YANG LAIN SEMUA SERTAI PR ~ Ref Malaysiakini


Seorang demi seorang pemimpin BN atau bekas pemimpin BN keluar dari parti masing-masing dan menyertai parti-parti Pakatan Rakyat (PR). Kalau minggu lepas bekas Timbalan Menteri, Fauzi Abdul Rahman keluar Umno dan menyertai PKR hari ini seorang lagi bekas Setiausaha Parlimen menyertai PKR.

Dr Tan Yew Kew yang juga merupakan bekas Naib Ketua Wanita MCA yang juga Bekas Ahli Parlimen Klang mengumumkan keluar dari MCA minggu lepas dan menyertai PKR dengan rasminya hari ini.

Beliau menyertai PKR bukannya seorang diri tetapi dituruti oleh seramai 1,700 orang penyokongnya.

Kemasukan kedua-dua bekas anggota kabinet ini membuktikan bahawa selepas ini lebih ramai lagi pemimpin atau bekas pemimpin BN akan mengisytiharkan diri keluar dari BN. Kebanyakan mereka yang keluar dari parti-parti komponen BN ini mendakwa bahawa mereka sudah hilang kepercayaan kepada pemimpin parti masing-masing. Mereka juga secara jelas dan terang sudah tidak yakin Pak Lah dapat menerajui negara berdasarkan situasi politik masa kini serta keadaan ekonomi negara yang semakin parah.

Ada antara mereka yang 'fed up' dengan isu-isu politik yang dilihat tidak masuk akal dan menjijikkan. Jadi bagi mereka tidak ada pilihan lain selain menyeberang menyertai PR. Mereka yakin para pemimpin PR dapat mengubah landskap politik tanahair dan seterusnya memacu ekonomi negara ke arah yang lebih gemilang.
Saya yakin lambat laun nanti hanya tinggal Ong Ka Ting, Samy Vellu dan Pak Lah sahaja dalam BN yang lain semuanya menyertai PR


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59