Monday, 28 July 2008

MEDIA TERUS MAINKAN ISU MUZAKARAH LAGAKAN PAS-DAP - Ref Malaysiakini


Media jahat arus perdana terus menerus memainkan isu muzakarah untuk melaga-lagakan PAS dan DAP sebagai usaha terakhir untuk meragukan rakyat dan ahli politik bahawa Pakatan Rakyat adalah suatu pakatan yang rapuh dan longgar.

Media jahat ini tidak serik-serik menggunakan pengaruhnya untuk memutarbelitkan fakta walaupun telah diberikan amaran beberapa kali malah negeri-negeri Pakatan Rakyat telah memboikotnya.

Kenyataan tegas oleh Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat minggu lalu, bahawa tidak ujud sama sekali muzakarah antara PAS-Umno juga tidak dihiraukan oleh media ini.

Hari ini media jahat ini terus menyiarkan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang dikatakan menyelar PAS.

“Pas ternyata mengundang keraguan tentang kredibilitinya dan berdasarkan perkembangan mutakhir, Pakatan Rakyat perlu menimbang secara serius sama ada Pas patut terus dibenarkan menganggotainya,”

“Jaminan Presiden Pas (Datuk Seri) Abdul Hadi Awang kepada rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat (Parti Keadilan Rakyat dan DAP) bahawa Pas tidak akan meninggalkan pakatan itu bagi menyertai BN adalah tidak ikhlas dan tidak disokong oleh perkembangan kebelakangan ini.

“Selepas pilihan raya umum pada 8 Mac, Pas mengadakan perbincangan dengan UMNO bagi membentuk kerajaan campuran di Selangor. Tindakan ini berniat jahat kerana DAP dan PKR tidak dimaklumkan tentang perkara itu,”


“Pendedahan ini sungguh memeranjatkan dan memberi kesan serius. Kenyataan Nik Aziz ini mengetepikan kenyataan Hadi Awang di Ipoh semalam bahawa Pas tidak akan bergabung dengan UMNO atau menyertai BN.

“Jelas sekali, kenyataan pemimpin Pas kebelakangan ini memberi persepsi bahawa mereka akan meninggalkan Pakatan Rakyat".

Itulah kenyataan-kenyataan Karpal Singh yang disiarkan oleh media jahat tersebut. Mengapa ianya dibesar-besarkan sedangkan pemimpin PAS jelas menyatakan PAS tidak akan meninggalkan Pakatan Rakyat dan juga tidak ujud sama sekali Muzakarah PAS-Umno. Malah PAS dengan jelas menyatakan PAS lebih yakin dengan Pakatan Rakyat berbanding Umno dan BN.

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil (DPPBK) mencadangkan pemimpin PAS mengambil tindakan undang-undang terhadap media jahat ini supaya media ini tidak terus menerus memainkan isu-isu yang boleh mengeruhkan hubungan parti-parti Pakatan Rakyat.

DPPBK juga menyeru pimpinan Pakatan Rakyat supaya tidak melayan wartawan-wartawan media jahat ini kerana terbukti mereka hanya mahu memutarbelitkan isu. DPPBK juga mengharapkan semua pimpinan PAS, DAP dan PKR supaya berhati-hati mengeluarkan kenyataan samada ketika ceramah atau 'press statement' kerana bimbang kenyataan itu akan dimanipulasi dan diputarbelitkan oleh media-media jahat yang sekarang ini bagaikan singa lapar menanti masa untuk membaham mangsa iaitu Pakatan Rakyat.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59