Thursday, 19 June 2008

MUSA AMAN SUDAH TIDAK AMAN


Ketua Menteri Sabah, Musa Aman sudah pasti tidak AMAN lagi selepas Parti Maju Sabah (SAPP) mengumumkan untuk mengemukakan usul undi tidak percaya di Parlimen minggu depan.

Sudah tentu Musa Aman tersentak dengan keberanian Yong Teck Lee Bekas Ketua Menteri Sabah yang 'menggoncangkan' BodoLah Badawi. Kalaulah Musa sakit jantung sudah tentu beliau terpaksa makan ubat yang paling kuat untuk mengurangkan serangan jantung. Nasib baik Musa masih dapat kawal perasaan.

DPPBK merasakan Musa Aman yang tidak AMAN lagi patut meletakkan jawatan kerana menipu dengan menyatakan semua parti-parti komponen BN di Sabah tetap berdiri teguh di belakang BodoLah. Namun hakikatnya ia tidak begitu.

Sudah tentu BodoLah marah kepada Musa 'Tidak' Aman. Oleh kerana sudah tidak AMAN lebih baik letak jawatan.


MUKHRIZ SOKONG SAPP USUL UNDI TAK PERCAYA, YANG LAIN BILA LAGI?


Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Tun Mahathir hari ini membuat kenyataan terbuka menyokong tindakan Parti Maju Sabah (SAPP) yang mahu membawa usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi kerana ia mampu mempercepatkan proses peralihan kuasa.

Bagaimanapun beliau tidak akan menyokong usul berkenaan sekiranya ia hanya membawa keuntungan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang.

Nampaknya sokongan Mukhriz bersyarat, sebab dia pun takut BN terus hilang kuasa. Mukhriz sepatutnya tidak risau kerana yang penting kita mesti selamat negara dan rakyat bukan selamat perut dan bawah perut sendiri.

Minggu depan kita harap semua ahli parlimen tidak kira dari BN atau PR maupun BEBAS mesti bertindak untuk menyokong usul menjatuhkan kerajaan Pak Lah demi untuk kesejahteraan kita semua. Selepas YB-YB mesti memilih seorang PM yang telus, berakhlaq, bertanggungjawan dan tidak ada skandal.

Jangan tersilap pilih nanti teruk kita bergaduh dengan Negara Mongolia.


CEMERLANG APA!!!!!!!!! RAKYAT SEMAKIN DERITA


Blog Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di dalam Blognya meletakkan tajuk 100 HARI YANG CEMERLANG untuk salah satu postingnya. Beliau mengulas tentang pemerintahan kerajaan BN yang dibentuk selepas pilihanraya umum ke 12, 8 Mac lalu.

Saya merasa hairan dari sudut manakah Mohd Ali lihat, adakah dari sudut politik, pembangunan atau ekonomi.Di akhir posting beliau itu Mohd Ali menukilkan ayat di bawah ini :Dengan ini jelas, slogan Selamat, Aman dan Makmur yang dipelopori BN telah memberi segnefikasi yang amat bererti kepada rakyat di Negeri ini yang dikuasai dua pertiga oleh kerajaan BN.

Syabas dan tahniah kepada penyokong setia BN yang sekali lagi memberi mandat kepada kerajaan yang sedia ada (BN) untuk terus menerajui Negara ini demi masa depan kita bersama. Selamat maju jaya.Saya berasa hairan adakah Mohd Ali tidak nampak bahawa rakyat sebenarnya tidak Selamat, Aman dan Makmur.

Adakah Mohd Ali tidak sedar bahawa majoriti rakyat Semenanjung Malaysia menolak BN seperti yang dibuktikan dari keputusan PRU 12. Cuma rakyat Sabah, Sarawak sahaja yang menyelamatkan BN.

Selamatkah rakyat jika indeks jenayah seperti rogol, rompak dan sebagai terus meningkat?

Amankah rakyat jika setiap hari ada sahaja kes pembunuhan, rompakan, rogol dan sebagainya?

Makmurkah rakyat jika harga barangan keperluan saban hari naik melambung disebabkan kenaikan harga minyak?

Makmurkah negara kalau pemimpin Umno, Gerakan dan lain-lain sebagai komponen BN yang memerintah negara bercakaran sesama sendiri?

Rakyat miskin semakin bertambah, inflasi kian meruncing tetapi pada masa yang sama pemimpin terus melaksanakan projek-projek bernilai jutaan ringgit yang belum tentu memberikan manfaat kepada rakyat.Yang Selamat, Aman dan Makmur adalah Mohd Ali dan pemimpin-pemimpin BN...............

http://mutaligat.blogspot.com/


DEMO BANTAH KENAIKAN HARGA MINYAK 21 JUN DI AIR TERJUN BUKIT SEBUKOR


Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil (DPPBK) akan mengadakan demonstrasi membantah kenaikan harga minyak pada 21 Jun, hari Sabtu bermula pada jam 2.00 petang di Air Terjun Bukit Sebukor. Para peserta demo kemudiannya akan bergerak ke Dataran Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB).

Seluruh rakyat Melaka dijemput untuk sama-sama menyertai Demo ini bagi membuktikan bahawa rakyat membantah kezaliman dan ketidakprihatinan kerajaan dalam isu ini.

AYUH MARI KITA TUNJUKKAN KUASA RAKYAT.

TURUN TURUN,
TURUN MINYAK,
TURUN TURUN,
TURUN PAK LAH,
BN ZALIM,
RAKYAT MISKIN,
BN ZALIM,
RAKYAT PAPA,
BN ZALIM,
RAKYAT FAKIR,

TURUN TURUN
TURUN MINYAK
TURUN TURUN
TURUN PAK LAH

Nazri Ariffin
Pemangku Ketua DPPBK


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59