Saturday, 10 May 2008

APAKAH 'PELAKON-PELAKON' VCD LINGAM AKAN DIDAKWA?


Setelah Suruhanjaya Siasatan VCD Lingam melaporkan bahawa VCD tersebut adalah tulen, rakyat dan seluruh dunia menanti dengan seribu tanda tanya apa 'pelakon-pelakon' VCD dan nama-nama yang disebutkan di dalam 'adegan' itu akan dihadapkan dengan pelbagai tuduhan.

Tetapi jika kita merujuk kepada sejarah lama, sukar bagi untuk melihat ianya berlaku, kerana nama-nama yang disebut di dalam VCD adalah orang-orang penting dan ternama. Biasanya mereka ini 'imun' dan kebal.

Persoalannya adakah Imam Hadhari masih mahu meneruskan polisi melindungi orang-orang tertentu walaupun rakyat telah mula bangkit menghukum Imam Hadhari dan kuncu-kuncunya 8 Mac lalu.???

Sama-sama kita tunggu.


HEBAT BETUL POLIS MALAYSIA, SIASATAN TERHADAP KARPAL HAMPIR SIAP


Bagaikan kilat, Polis bertindak menyiasat Karpal dalam isu yang berkenaan 'penghinaan' Karpal terhadap Sultan Perak. Tahniah diucapkan kepada Polis.

Baru sahaja semalam Ku Nan dan pengampu-pengampu BN/Umno membuat laporan Polis hari ini Pemangku Ketua Polis Pulau Pinang mengumumkan bahawa siasatan Polis hampir siap. Siang tadi dua orang Pegawai Polis hadir di pejabat guaman Karpal di Georgetown menyoal Karpal.

Tindakan Polis ini memang world class, semalam lapor hari ini hampir siap.

Kalaulah Polis dapat bertindak seperti ke atas semua laporan Polis yang dibuat oleh semua orang terutaman laporan rasuah terhadap pemimpin-pemimpin BN dan Umno sudah tentu negara ini akan lebih sentosa.

Kalaulah Polis dapat bertindak secepat ini terhadap kes-kes jenayah sudah tentu negara kita akan lebih Selamat, Aman dan Makmur.

Malangnya Polis hanya bertindak sepantas kilat terhadap kes-kes tertentu sahaja. Kes-kes yang melibatkan pemimpin kerajaan adakalanya tidak disiasat atau kalau siasat pun ala kadar sahaja.

Itulah Polis Malaysia, pengampu dan pen##lat Umno.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59