Sunday, 20 April 2008

KOMEN DARI SESEORANG YANG MENGAKU AHLI UMNO


Asmbth Dato Seri Khir,

Sabarlah dulu dan tunggu pemilihan UMNO untuk membuat keputusan sama ada Pak Lah perlu dikekalkan atau disebalkiknya. Jika ada percalonan jawatan Presiden, Timbalan Presiden dan lain-lain jawatan kita serahkan kepada bahagian yang menentukannya.Sebagi ahli UMNO saya telah membuat tinjauan sama ada ke atas orang UMNO, PKR mahupun PAS.

Kesimpulannya begini:-

1. Apakah Dato Seri Najib layak jadi PM selepas Pak Lah. Sedangkan Najib dituduh terlibat dalam rasuah menerima komisyen kapalselam. Dato' Seri Anwar selalu sebut secara terbuka dalam ceramahnya. Jika fitnah sila dakwa Anwar. Pak Lah mengatakan Najib tidak bersalah. Saya nak tanya apakah Pak Lah yang boleh menentukan atau Mahkamah yang boleh membuat keputusan ke atas Najib.

2. Pengawal Najib dikatakan terlibat dalam pembunuhan Altantuya. Begitu juga penggunaan bahan letupan C4. Kenapa Najib tidak dipanggil untuk mendapatkan maklumat?.

3. Isteri Razak Baginda pernah berteriak bahawa suaminya bukan bercita-cita untuk menjadi PM dan kenapa suaminya dikambinghitamkan?.

4. Semua maklumat keluar/masuk Altantuya telah dipadamkan. Nampaknya siapa yang berani mengarahkan Ketua Jabatan berkenaan supaya padamkan maklumat keluar/masuk Altantuya ke Malaysia?. Soalan ini perlu disiasat dan pihak polis tidak boleh berdiam diri.

5. Kes khalwat dengan Zaina Zain telah dikaitkan dengan Najib di sebuah hotel/chalet di Negeri Sembilan. Apakah ianya fitnah?.

Oleh itu kepada Dato Seri Khir saya mencadangkan tokoh yang sesuai untuk menerajui UMNO seperti cadangan berikut:-

Presiden: Tengku Razaliegh.
Tim. Presiden: TS Mahyudin.

Naib-Naib Presiden:

1. Dato Hishamudin
2. Dato Seri Dr Zahid Hamidi
3. Dato Seri Khir Toyo.

Ketua Wanita:
Dato Shahrizat
Naib Ketua: Dato Halimah

Ketua Pemuda: Dato Mukhriz

Sekian, terima kasih

Komen ini dihantar kepada kami oleh seseorang yang menamakan dirinya Wan Ismail


PENUBUHAN KELAB PENYOKONG PAS MELAKA 24 APRIL


Badan Perhubungan PAS Melaka akan menubuhkan Kelab Penyokong PAS Melaka pada 24 April 2008 jam 8.00 malam bertempat di Pejabat Perhubungan PAS Negeri di Semabok.

Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Harun Mohamed dalam kenyataannya semalam menjemput semua ahli dan penyokong PAS agar hadir untuk memberikan sokongan kepada kepimpinan Kelab Penyokong PAS yang akan dibentuk pada malam tersebut.

Sejak kemenangan Pakatan Rakyat pada pilihanraya umum lalu semakin ramai rakyat bukan Melayu yang menyertai parti-parti Pakatan Rakyat dan Kelab Penyokong PAS. Situasa ini berterusan sehingga borang keahlian PAS dan PKR diberitakan terpaksa dicetak beberapa kali.


UMNO AKAN HANCUR


'Belah menanti hancur' itulah ungkapan yang digunakan oleh Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasaruddin Hassan ketika menggambarkan keadaan Umno dan BN sekarang ini.

Umno dan BN yang sedang bergolak dan berkelahi sesama mereka disebabkan kekalahan teruk pada PRU baru-baru ini akan hancur dan lenyap dari bumi ini disebabkan dasar dan cara pemerintahan mereka yang mementingkan diri dan kroni tertentu.

"Kita yakin Umno dan BN akan terus lenyap selepas ini ditambah pula dengan kejayaan Pakatan Rakyat di lima negeri yang Insya Allah akan memerintah dengan baik dan menjaga kebajikan rakyat"

"Walaupun masih dalam pantang kerajaan Pakatan Rakyat di 5 negeri ini berjaya memperkenalkan beberapa langkah yang jelas menjaga kebajikan rakyat" kata Nasaruddin.

"Di Kedah, kerajaan negeri mengisytiharkan tiket percuma untuk rakyat menonton perlawanan Kedah lawan Perak, di zaman BN memerintah tidak pernah nikmat sebegini diberikan kepada rakyat".

"Di Perak, kerajaan Pakatan Rakyat menghapuskan semua kompaun PBT yang dikeluarkan kepada rakyat sehingga ke hari MB mengangkat sumpah"

"Di Penang, kerajaan negeri menaikkan elaun guru KAFA manakala di Selangor kerajaan negeri memberikan air percuma untuk 20 meter padu percuma".

Malah katanya, semua negeri yang diperintah Pakatan Rakyat akan bercadang untuk memperkenalkan Skim Kifaalah kepada semua warga emas seperti yang telah dilaksanakan di Kelantan sejak beberapa tahun lalu.

Nasaruddin berkata demikian ketika mencapaikan ceramah anjuran PAS Kawasan Temerloh di Darul Amin Sungai Gau.

Turut berceramah bersama beliau ialah Naib Ketua Bahagian PKR Temerloh, Ahmad Nizam Abdul Hamid; ADUN Kuala Semantan, YB Tuan Syed Abdul Hamid Syed Mohammad; Yang Dipertua PAS Kawasan Temerloh, Ustaz Abdul Rahim Latif.

Beberapa pimpinan Negeri dan Kawasan serta Dewan-dewan juga turut sama memeriahkan program tersebut.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59