Friday, 29 February 2008

SMS best yang boleh di "send" dan "forward" kepada sahabat-sahabat lain.


Betulkah kita..AMAN?
Adik nurin mati dibunuh..
sharlinie tak jumpa lagi..

SELAMAT?
Nenek keluar rumah pon takut,
rompak ragut sana sini..

MAKMUR?
hanya mereka dan keluarga mereka yg makmur..

KITA..?


Iklan BN: Tiga hari hangus RM1 juta


Barisan Nasional membelanjakan RM1 juta dalam tempoh tiga hari untuk menyiarkan iklan-iklan besar di semua akhbar, kata badan pemantau rasuah Transparency International-Malaysia.

“Tiga hari dalam tempoh pemantauan - 25 hingga 27 Feb - BN dinilai telah menghabiskan wang sejumlah RM1.049 juta,” kata presiden TI, Ramon V Navaratnam.


Jumlah ini tidak termasuk iklan di televisyen yang, menurut TI, memakan "sejumlah sangat besar wang untuk iklan kempen pilihanraya."

Organisasi antarabangsa itu akan mula memantau perbelanjaan untuk iklan TV mulai hari ini.

Menurut Ramon, kaji selidik TI itu sebahagian projek serantau bagi mempertingkatkan amalan ketelusan dalam perbelanjaan politik.

Dalam tempoh 13 hari berkempen, TI memantau iklan-iklan pilihanraya di enam akhbar berbahasa Inggeris, lima berbahasa Melayu, empat berbahasa Cina dan tiga Tamil.

Ramon menambah, anggaran kos iklan yang digunakan TI dalam pemantauannya didasarkan pada kadar yang disediakan oleh syarikat-syarikat penerbitan itu sendiri.

Jika kos iklan dibahagikan sama rata dalam kalangan calon-calon BN, TI berkata setiap calon parlimen telah menghabiskan RM2,200, sementara di peringkat kerusi negeri, calon-calon menghanguskan RM1,103 untuk iklan akhbar sahaja.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59