Sunday, 24 February 2008

UMNO Telok Mas Bantah Calon Luar


Ahli Umno Telok Mas membantah pencalonan Datuk Abdul Latif Thamby Chik yang dipilih oleh Ketua Menteri Ali Rustam. Penentangan mereka ini disuarakan dengan cara memasang poster dan banner ditepi-tepi jalan. Antara banner yang dipasang adalah seperti di bawah.Ahli-ahli Umno di DUN Telok Mas pencalonan Dato' Abdul Thamby yang


Sekitar Penamaan Calon bagi Parlimen Bukit Katil di Rumah Media, MITC


Sebagai sombol semangat juang yang ditunjukkan oleh PAS Bukit Katil, peserta perarakan Penamaan Calon Parlimen Bukit Katil telah berkumpul seawal 7.30 pagi diperkarangan Masjid Al-Alami, MITC. Para pimpinan PAS dan semua pendokong dan penyokongnya memulakan program perarakan dengan solat sunat hajat dan doa di masjid pada jam 8.10 pagi. Ini kerana PAS yakin bahawa kemenangan hanya akan tiba dengan keizinan Allah walau sekuat mana pun tentangan musuh agamaNya.

Tepat jam 8.45 pagi, perarakan dari BA yang diwakili oleh parti PAS, PKR dan juga DAP telah memulakan perarakan menuju ke Rumah Media, MITC Melaka untuk penamaan calon bagi Parlimen Bukit Katil dan seterusnya bagi Dun Bachang, Dun Ayer Keroh, Dun Bukit Baru, dan seterusnya Dun Ayer Molek. Perarakan disertai oleh hampi 1,500 pendokong dan penyokong BA yang membawa mesej yang jelas bahawa BA akan memastikan kerajaan pimpinan Ali Rustam tumbang atau sekurang-kurangnya dapat menghantar wakil atau "Penegur" kepada kerajaan agar mereka tidak sewenang-wenangnya mempermainkan dan memporak-perandakan hak rakyat Melaka.
Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59