Thursday, 21 February 2008

PAS MELAKA TAMPILKAN ULAMA, PROFESSIONAL, AKTIVIS MASYARAKAT DAN PEMUDA SEBAGAI CALON


PAS Melaka seperti juga negeri-negeri lain menampilkan ramai muka baru untuk bertanding membawa panji-panji Islam pada PRU 12 ini.

Kewibawaan calon-calon PAS tidak dapat dinafikan lagi lebih-lebih mereka sudah memang mempunyai kelulusan tinggi dan pengalaman yang banyak.

Antara nama-nama yang disebut-sebut yang bakal membawa cabaran PAS ialah Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman;Ustaz Abdul Rahman Jaafar, Ustaz Kamaruddin Sedik dan lain-lain.

Majlis pengumuman rasmi nama-nama calon PAS akan diadakan malam besok 22 Feb 2008 jam 9.00 mlm di Pejabat PAS Bukit Katil. Semua dijemput hadir.


ORANG CERDIK TIADA TEMPAT DALAM UMNO MELAKA?


Semalam Ketua Menteri (Bekas), Ali Rustam mengumumkan senarai calon yang akan bertanding mewakili BN pada Pilihanraya Umum ke 12 ini. Dari senarai tersebut salah seorang yang disebut-sebut bakal menjadi Ketua Menteri tercicir.

Dato' Prof Mohd Ruddin Abd Ghani yang sejak akhir-akhir ini dikatakan calon 'favourite' untuk jawatan Ketua Menteri akhirnya 'tersungkur'. Begitulah budaya UmNO khasnya UmNO Melaka. Sesiapa yang cerdik dan berkelulusan tinggi tidak dipandang. Yang mereka pandang ialah seseorang yang bersifat 'Yes Man' dan pandai bodek.

Harapan menggunung yang dibawa oleh Ruddin pada tahun 2004 akhirya berderai menjadi debu berterbangan.

Ayuh Ruddin jangan bersedih marilah gabungkan diri bersama Parti Islam SeMalaysia. Selagi kamu bersama BN selagi itulah kejahatan BN/Umno akan terpalit sama kepada Tuan-tuan dan Puan-puan.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59