Saturday, 16 February 2008

KERAJAAN BN TERUS ZALIMI RAKYAT - 200 RAKYAT DITAHAN PAGI


Polis menembak gas pemedih mata dan meriam air untuk menyuraikan kira-kira 300 penyokong Hindraf yang berhimpun secara aman di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur awal pagi ini.

Menurut Penyeleras Hindraf, S Thanenthiran, kira-kira 200 orang telah ditahan. Turut ditahan oleh penganjur kempen Ros Hindraf, S Manickavasagam.

Ramai anggota polis ditempat di Jalan Raja Laut, manakala empat trak meriam air ditempat di sepanjang jalan menuju ke Parlimen.

Majlis itu pada mulanya dirancang untuk diadakan di pintu masuk Parlimen di mana 200 kanak-kanak akan hadir untuk menyerahkan bunga ros kepada Perdana Menteri, Datuk Sri Abdullah Ahmad Badawi supaya menimbangkan 18 tuntutan yang dikemukakan oleh kumpulan tersebut.

Berita mengenai jalan-jalan menuju ke Parlimen ditutup untuk menghalang kumpulan itu ke Parlimen, mendorongkan mereka menukar tempat perhimpunan ke Jalan Raja Laut.

Selepas dikejar oleh kira-kira 40 anggota polis berpakaian biasa, para penyokong Hindraf lari berselerak ke sekitar kawasan Masjid India.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59