Wednesday, 13 February 2008

PARLIMEN DIBUBARKAN - IMAM HADHARI PENIPU........PERANG SEBENAR BERMULA


Imam Hadhari menamatkan spekulasi yang ditunggu-tunggu selama ini apabila MENGUMUMKAN PEMBUBARAN PARLIMEN HARI INI.

Beliau mengumumkan demikian pada sidang akhbar tergempar pada 12.30 tengahari sebentar tadi.

Sekarang semua mata tertumpu pula kepada Tan Sri RaSHIT pengerusi SPR untuk mengumumkan tarikh penamaan calon dan pengundian.

Jelas sekali Imam Hadhari seorang yang suka MENIPU dan BERDOLAK-DALIK, maka tidak hairanlah rakyat selalu benar ditipu oleh Imam Hadhari. Baru semalam beliau berkata parlimen tidak akan dibubarkan esok (hari ini). Tetapi tiba-tiba hari ini beliau membubarkan parlimen.

INILAH SIKAP PEMIMPIN ISLAM HADHARI YANG SUKA MENIPU DAN BERDOLAK-DALIK

AYUH SEKELIAN PEJUANG ISLAM BANGUN DAN TUMBANGKAN KERAJAAN ZALIM DAN MENYIKSA RAKYAT INI.

----------------------------------------------------------------------------------
Laporan Utusan Meloya

Parlimen dibubarkan hari ini bagi membolehkan pilihan raya umum ke-12 diadakan dalam tempoh 60 hari.

Serentak dengan itu semua Dewan Undangan Negeri (DUN) kecuali Sarawak, turut dibubarkan.

Pengumuman pembubaran Parlimen itu dibuat Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi pada sidang akhbar di sini hari ini.

Ia dibuat selepas Perdana Menteri menghadap Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara pagi ini bagi mendapatkan perkenan Seri Paduka.


PM umum pembubaran Parlimen hari ini?


Perdana Menteri, Imam Al Hadhari Wal Badawi memanggil sidang akhbar terkejut pada jam 12.30 tengahari ini dan dijangka mengumumkan pembubaran Parlimen.

Hanya semalam, Imam Hadhari menolak spekulasi bahawa beliau akan membubarkan Parlimen hari ini.

"Bukan, bukan esok," kata Perdana Menteri kepada wartawan semalam.

Dan hari ini, beliau memanggil sidang akhbar di pejabatnya, dan sekaligus mencetuskan spekulasi beliau akan mengumumkan pembubaran Parlimen.

Demam pilihanraya sudahpun bermula sejak awal tahun ini ekoran ramalan para pemerhati politik dan juga ahli-ahli politik bahawa pilihanraya umum akan didadakan bulan depan.

Penganalisa politik dan pihak media juga meramalkan Parlimen akan dibubarkan pada 13 Februari (hari ini) kerana 13 merupakan nombor kegemaran Perdana Menteri.


POLIS PENCEN DILANJUT KONTRAK, SISWAZAH MENGANGGUR DIBIARKAN TERUS 'TANAM ANGGUR'Anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang akan bersara tahun ini akan ditawar meneruskan perkhidmatan untuk tempoh tiga tahun lagi bagi memantapkan dan meningkatkan keupayaan pasukan itu membanteras jenayah.

Perdana Menteri, Imam Hadhari, berkata langkah itu adalah pendekatan sementara bagi menambah anggota polis terlatih dan berpengalaman yang diperlukan segera kerana pengambilan baru mengambil masa lama.

"Langkah ini saya fikir baik, malah Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, juga mengakui kebaikan menawarkan mereka yang akan bersara tahun ini untuk terus berkhidmat dengan PDRM.


"Kalau kita mengambil anggota polis mengikut prosedur biasa dan berdasarkan kemampuan pusat latihan PDRM, maka ini akan mengambil masa sekurang-kurangnya tujuh tahun untuk mencapai matlamat 60,000 anggota baru menjelang 2010," katanya.

Nampak jelas kerajaan BN hari ini tidak mempunyai perancangan yang baik sehingga terpaksa melanjutkan perkhidmatan Polis pencen sedangkan terdapat begitu ramai siswazah menganggur yang sepatutnya di ambil untuk mengisi kekosongan ini.

Alasan kerana tidak cukup pusat latihan merupakan alasan yang dangkal kerana mereka boleh merombak prosedur latihan seperti mengujudkan program latihan sambil kerja dan sebagainya.

Persoalannya mengapa kerajaan dan PDRM tidak membuat perancangan rapi untuk menubuhkan lebih banyak pusat latihan? Pemimpin BN lebih suka menjalankan projek-projek mega dan tidak bermanfaat sehingga mengenepikan pembinaan dan penubuhan Pusat Latihan Polis.

Kita juga yakin bahawa siswazah menganggur yang jumlahnya lebih dari 60,000 orang ini boleh dilatih dalam kadar yang singkat kerana mereka sememangnya pintar dan mudah diajar sesuai dengan kelulusan mereka.

Adalah jelas bahawa kerajaan dan pemimpin BN sebenarnya sudah ketandusan idea dan perancangan untuk mentadbir sehingga perkara sekecil inipun tidak dapat difikirkan oleh mereka.


BEKAS AJK PEMUDA UMNO BAHAGIAN MASUK PAS


Umno Bahagian Bukit Katil menerima tamparan hebat apabila bekas AJK Pemuda Bahagian yang juga Bekas Ketua Biro Agama Pemuda Umno Bahagian Batu Berendam, Hj Rafli keluar Umno dan menyertai PAS.

Beliau menyerahkan borang keahlian PAS bersama isterinya pada satu majlis ceramah kelompok di rumahnya di Taman Saujana malam tadi. Pada majlis itu beliau menyerahkan borang tersebut kepada Ketua Penerangan PAS Negeri Melaka, Sofi Wahab.

Dalam kenyataannya malam tadi, beliau yang pernah menjadi Timbalan Ketua Peti Undi BN Kampung Tun Razak pada Pilihanraya Umum 2004, melahirkan kekesalannya terhadap kegiatannya yang berjuang di dalam Umno sebelum ini.

Hj Rafli juga pernah menjadi Imam Masjid Kampung Tun Razak sebelum meletakkan jawatan beberapa tahun lalu.

"Saya telah bersekongkol dengan perjuangan maksiat sebelum ini, tetapi sebenarnya saya tidak mengundi BN sejak 3 pilihanraya umum lalu".

"Mulai saat ini saya akan berjuang bersama PAS untuk memartabatkan Islam" tegasnya ketika menyampaikan ucapan ringkas pada majlis tersebut.

Sementara itu beberapa orang ahli-ahli Umno di Taman Saujana telah menyatakan kesediaan untuk menyertai PAS. Salah seorang dari mereka yang enggan disiarkan namanya berkata beliau akan mengumpulkan seramai mungkin kawan-kawannya untuk bersama-sama mentertai PAS dalam masa terdekat.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59