Sunday, 3 February 2008

CARA ISLAM HADHARI ISI DANA ORANG SAKIT DENGAN AMALAN MAKSIAT


Inilah Islam Hadhari. Matlamat menghalalkan cara. Apa juga program yang boleh mendatangkan hasil boleh dilakukan walaupun ianya jelas bertentangan dengan islam.

Malah Imam Hadhari sendiri menyaksikan konsert Sheila Majid bagi mengisi dana Yayasan Institut Jantung Negara (IJN) malam tadi.

Pada majlis sama di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur di sini itu, Perdana Menteri turut menerima sumbangan bagi mengisi dana Yayasan IJN sebanyak RM870,000 daripada lima penyumbang terbesar.

Penyumbang terbesar dana Yayasan IJN adalah Enfiniti Production sebanyak RM500,000, CIMB Group sebanyak RM120,000, Berjaya Group (RM100,000), KL Kepong Berhad (RM100,000) dan Sapura (RM50,000).

Turut hadir menyaksikan konsert tersebut ialah Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dan Pengerusi Yayasan IJN, Toh Puan Dr. Aishah Ong.

Sementara itu, dalam buku cenderamata konsert Sheila Majid untuk bantuan Yayasan IJN, Perdana Menteri memberitahu, konsert itu merupakan satu projek besar anjuran yayasan tersebut dengan matlamat untuk mengutip derma bagi mengukuhkan dana yayasan.

''Kehadiran kita pada malam ini bukanlah semata-mata untuk berhibur tetapi yang lebih penting untuk menghulurkan tangan dan memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan,'' katanya.

HALAL HARAM TOLAK TEPI. ISI DANA UNTUK ORANG SAKIT DENGAN PROGRAM MAKSIAT. ALAHAI ISLAM HADHARI


JELAJAH PRESIDEN DI MELAKA DAPAT SAMBUTAN HEBATKira-kira 1,000 rakyat negeri Melaka berkumpul di perkarangan Markas PAS Bukit Katil menghadiri program Jelajah Presiden semalam.

Program itu disifatkan amat berjaya kerana sambutan luar dugaan rakyat berbilang bangsa yang membanjiri semua program yang dijalankan.

Program dialog bersama NGO dan Bukan Melayu di Hotel King juga mendapat sambutan hebat dari orang ramai pelbagai bangsa dan juga media.

Beberapa soalan telah dikemukakan oleh para hadirin. Antaranya En Karupaya (gambar) yang mempertikaikan peranan ADUN BN yang hanya pandai berjanji tetapi tidak mengotakan janji mereka.

"Mereka ada cakap mahu buat jalan, bagi duit sama orang kampung tapi semua tarak, ini kali kita mesti undi pembangkang" kata beliau diberikan tepukan gemuruh oleh para hadirin.

Program jelajah ini benar-benar membuktikan bahawa pembangkang berada di dalam keadaan selesa untuk menghadapi pilihanraya sekarang.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59