Friday, 25 January 2008

KAMU ADA KUASA, BUATLAH APA SAHAJA, TAPI INGAT DI ATAS SANA ADA YANG MAHA BERKUASA!!!!!


Oleh kerana mabuk kuasa dan sanggup diperkudakan oleh Umno/BN Polis terus menjalankan dasar bermusuh. Adakah polis tidak tahu bahawa di atas sana ada yang lebih berKUASA.

Media melaporkan hari ini bahawa Polis tidak akan teragak-agak menahan mereka yang menyertai perhimpunan haram oleh sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dirancang diadakan di hadapan KLCC Sabtu ini.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zulkarnain Abdul Rahman berkata setakat ini polis tidak menerima permohonan daripada mana-mana pihak untuk mengadakan perhimpunan itu.

"KPN (Ketua Polis Negara) ada terima faks daripada kumpulan ini yang menggelarkan diri mereka sebagai Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Barang (Protes) memberitahu untuk mengadakan perhimpunan.

"Mereka bukan buat permohonan minta permit kerana untuk minta permit mereka kena isi borang-borang tertentu," katanya kepada pemberita selepas menyaksikan majlis serah terima tugas Ketua Polis Kuala Lumpur
hari ini.

Menurut Bernama, Zulkarnain berkata berdasarkan peraturan itu, polis menganggap perhimpunan yang akan diadakan tersebut adalah haram.

"Kita tak akan teragak-agak tahan mereka yang terlibat mengikut Seksyen 27 (8) Akta Polis kerana menghadiri perhimpunan," katanya.

Beliau berkata polis juga akan menutup jalan di sekitar kawasan KLCC dan Jalan Ampang, selain meletakkan anggota untuk menjaga keselamatan di kawasan itu pada hari berkenaan.

Kelmarin, Gabungan Protes Kenaikan Harga Minyak (Protes) berkata, pihaknya tidak akan memohon permit polis untuk mengadakan perhimpunan aman bagi membantah sebarang kenaikan harga minyak di perkarangan KLCC di ibu negara Sabtu ini.

Bagaimanapun, Penyelaras Protes, Dr Hatta Ramli (kiri) berkata, pihaknya akan memaklumkan kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengenai perhimpunan tersebut.

"Protes dengan kerjasama unit amal Pemuda PAS, akan memastikan keadaan terkawal termasuk lalulintas," katanya yang juga bendahari PAS, dalam satu sidang akhbar kelmarin.

Di samping itu, kata Dr Hatta, Protes juga akan memaklumkannya kepada Majlis Peguam dan Suruhan jaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) supaya memantau perhimpunan aman itu


DAH 27 TAHUN BARU DAPAT GERAN


JEMPOL : Sudah 27 tahun membayar hutang barulah dapat geran. Sudah berpuluh ribu malah mungkin jutaan ringgit hasil dari titik peluh penerokan felda 'disedut' tanpa belas ihsan barulah peneroka Felda Palong 7 diberi hak untuk memiliki tanah ladang dan rumah mereka.

Tak payah Najib hendak menipu rakyat terutama peneroka felda sendiri dengan kata-kata manis seperti, kerajaan komited untuk menjaga kebajikan dan membela nasib golongan peneroka sehingga ke generasi seterusnya tanpa mengharapkan sebarang balasan dan juga janji manis, walaupun sudah 50 tahun berlalu sejak Felda ditubuhkan, peneroka tanah rancangan itu tetap dibantu malah melangkau kepada generasi kedua dan ketiga.

Berapa ramai penagih dadah di seluruh felda di negara kita mengapa ianya tidak disebut oleh Najib. Berapa banyak wang bayaran balik yang telah dibayar oleh peneroka? Mengapa Najib tak sentuh?

Kes Mahkamah di Kelantan baru-baru ini benar-benar membuktikan bahawa Peneroka di anaktirikan dari segi harga kelapa sawit.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59