Thursday, 24 January 2008

DEKAT PILIHANRAYA, KU LI BANTAI PAS ....SEBELUM INI PUJI PAS


Oleh kerana ingik 'membodek' Pak Lah agar memilihnya bertanding pilihanraya seklai lagi Ku Li akhirnya bersuara dengan menghentam PAS. Sebelum ini ucapan dan kenyataan Ku Li seolah-olah seiring dengan PAS. Mungkin Ku Li merasakan kedudukan beliau di Gua Musang tidak selamat maka Ku Li mesti menunjukkan yang beliau benar-benar anti PAS.

Semalam pemimpin yang suka melompat parti ini, menyatakan bahawa pengalaman Parti Melayu Semangat 46 (Semangat 46) yang pernah bekerjasama dengan Pas selama dua penggal sejak 1990 membuktikan yang parti itu tidak mampu melakukan apa yang dirancang untuk rakyat, kata bekas Presiden Semangat 46 yang bacul dan tidak punya modal untuk menghentam PAS.

Beliau berkata, sepanjang tempoh itu banyak perkara yang melibatkan kebajikan rakyat tidak terlaksana menyebabkan rakyat naik muak dengan janji-janji yang dibuat.

Tengku Razaleigh yang juga anggota Parlimen Gua Musang berkata, kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang baru-baru ini yang berjanji akan menjadikan Malaysia sebagai negara kebajikan sekiranya parti itu menang dalam pilihan raya umum ke-12, merupakan satu kenyataan yang tidak berpijak di bumi nyata.

“Setakat hendak cakap, siapa pun boleh bercakap tapi buat tidak boleh,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (Kwapm) kepada 850 pelajar di Sekolah Kebangsaan Jerek, dekat sini semalam.

Apakah buta mata dan gelap hati sehingga menafikan kejayaan PAS menjalankan banyak program kebajikan untuk rakyat antaranya Skim Kifaalah, program untuk armalah, cuti bersalin dan pelbagai lagi program yang langsung tidak terfikir oleh kerajaan pusat dan kerajaan negeri-negeri lain.

Semangat 46 ditubuhkan oleh Tengku Razaleigh bersama-sama dengan Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim (kini Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan) pada 1988. Semangat 46 pernah bekerjasama dengan Pas dalam pilihan raya umum pada 1990 dan 1994.

Selepas Semangat 46 dibubarkan pada bulan Mei 1996, Tengku Razaleigh dan Dr. Rais menyertai UMNO semula.


MEGAT JUNID MENINGGAL


KUALA LUMPUR : Bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Tan Sri Megat Junid Megat Ayob, 65, meninggal dunia pada pukul 5.25 pagi tadi di Pusat Perubatan Pantai, Bangsar.

Anak Allahyarham, Megat Firdaus memberitahu Utusan Malaysia jenazah bapanya akan dikebumikan selepas sembahyang zuhur hari ini di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59