Wednesday, 23 January 2008

IMAM HADHARI AKUI SUKAR UTK ULANGI KEJAYAAN PRU 2004


Imam Hadhari Pak Lah Badawi semalam mengakui agak sukar untuk mengulangi kejayaan gilang gemilang BN menipu rakyat dalam Pilihanraya Umum akan datang.

Pak Lah berkata tahun 2004 adalah masa yang berlainan, masa itu masa peralihan. Sekarang adalah masa untuk kita lakukan, dan melakukan apa yang dijanjikan agar sukar kerana banyak perkara yang perlu dibuat.

Pak Lah cuba mengelirukan rakyat apabila terpaksa mengakui bahawa janji-janji yang beliau buat memerlukan masa yang lama untuk ditunaikan bukannya satu penggal selama 5 tahun (Ini tandanya dia nak memerintah lama - macam Mahathir).

Ditanya adakah BN akan menang besar seperti PRU 2004, Imam Hadhari berkata bahawa beliau tidak fikir BN dapat melakukan sekali lagi dan beliau cukup gembira jika kalau BN dapat mengulanginya, dalam masa yang sama beliau mengakui beliau berfikir secara praktikal.

Jelas Imam Hadhari sendiri sangsi dengan kemampuan BN pada pilihanraya ini. Sudah tentu Imam Hadhari akan mengerahkan segala bala 'tentera'nya tidak kira jentera kerajaan, pegawai kerajaan walau dari Jabatan mana sekalipun untuk 'meratah' pembangkang kali ini. Ini kerana Imam Hadhari jelas lebih rakus dan pelahap dari Tun Mahathir demi untuk mengekalkan kekuasaannya sebagaimana yang pernah dilakukan pada PRU 2004 dimana ia dikatakan PRU paling kotor. Maka demi untuk mengekalkan kuasanya Imam Hadhari dan kuncu-kuncunya mungkin akan menggunakan taktir lebih kotor kali.
ini.

Ayuh bersedialah wahai pejuang-pejuang Islam dan Keadilan untuk menentang mereka.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59