Monday, 7 January 2008

SETIAUSAHA AGONG UMNO PEMIKIRANNYA SAMA DENGAN JKKK


Tulisan saudara Herman dalam blog pemudawilayah betul-betul membuktikan bahawa standard pemimpin Umno ini sama sahaja dengan JKKK kampung.

Malah Setiausaha Agong Umno, seorang lawyer pun pemikirannya sama dengan JKKK. Macamana mereka hendak perintah negara kalau taraf pemikiran mereka semacam ini.

Tulisan Sdr Herman disiarkan di bawah :-

Tergelak juga melihat ketohoran akal Pak Menteri sorang nie. Hanya kerana tak nak berMenteri Besarkan Shahidan Kasim beliau main letak jer nama-nama calon penganti ikut suka dia. Temuramah Radzi Ahmad dengan NST benar-benar satu lelucon yang bisa menghancurkan masa depan Perlis.

NST: It is obvious that you feel that Shahidan should be out. Who would you want to be the replacement?

Radzi: (Datuk Seri) Azmi Khalid. He’s got a young wife.

NST: What has that got to do with anything?

Radzi: She can promote Perlis well.

Begitulah gamaknya jawapan Pak Menteri ini. Hanya dengan bermodalkan Bini Muda yang cantik seseorang wakil rakyat itu boleh menjadi Menteri Besar Perlis dengan harapan akan ramailah orang kenal dan datang ke Perlis kelak.

Beginilah tahap pemikiran low class pemimpin BN yang dah kehabisan modal untuk berbalah sesama sendiri. Apakah jadahnya rakyat perlu terus mengundi beliau. Jika beginilah tahap pemikiran beliau dalam menentukan masa depan kepimpinan negeri Perlis, adalah lebih baik rakyat dinegeri terkecil tampil membuat perubahan dan menyingkirkan pemimpin-pemimpin berotak lembap sebegini.

Jika hal kepimpinan mereka boleh jadikan hal mainan, apatah lagi soal untung nasib rakyat yang mereka sendiri tidak pernah peduli. Mereka hanya ambil kisah bila dekat musim pilihanraya, sebelum itu semua sibuk cari bini muda yang cantik jelita untuk dijadikan modal tambatan bagi merebut kerusi Menteri Besar Perlis yang dah tua berkarat sekarang ini.

Berubahlah wahai rakyat Perlis. Jangan gadaikan masa depan negeri anda dibawah pemimpin yang bankrap kepala otak seperti ini.


HADIAN TAHUN BARU UNTUK RAKYAT MALAYSIA


Belum pun selesai masalah bayaran yuran tambahan sekolah, ibu bapa kini menghadapi kenaikan tambang bas sekolah sehingga 20 peratus berbanding kadar tambang tahun lepas.

Di Petaling Jaya sebagai contoh bagi perjalanan tiga kilometer (km), kadar tambang sehala meningkat daripada RM50 kepada RM60.

Di Bangi, tambang bas dilaporkan melonjak sebanyak RM5 untuk perjalanan sehala. Jika dahulu ibu bapa membayar RM25 untuk perjalanan sehala sejauh satu setengah kilometer, kini tambangnya naik kepada RM30.

Presiden Persatuan Pengusaha Bas Sekolah Malaysia, Chee Ah Tey mengakui sesetengah ahli persatuan itu menaikkan kadar tambang bas sekolah kerana khuatir harga diesel meningkat dan bas sekolah yang berusia melebihi 12 tahun tidak dibenarkan disewa.

Menurut beliau, gejala itu berlaku di Lembah Klang sekarang dan beliau bimbang ia akan merebak ke seluruh negara menjelang Februari dan Mac ini.

Malangnya kerajaan gagal menguruskan hal ini dengan baik. Tambang dinaikkan sewenang-wenangnya tetapi tiada tindakan di ambil. Setelah aduan dibuat, tindakan segera tidak diambil.

Sekali lagi rakyat menjadi mangsa.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59