Friday, 1 August 2008

UMNO CAWANGAN LEBIH CERDIK DARI PEMIMPIN ATASAN - Ref Malaysiakini


Mengapa pemimpin Umno pusat, bahagian dan sayap-sayapnya pemuda, wanita dan puteri begitu bang@#g jika dibandingkan dengan pemimpin dan ahli Umno Cawangan Kampung Tua dalam bahagian Langkawi.

Bukan apa Umno Kampung Tua lebih cerdik apabila dapat melihat dan membuat analisa bahawa Pak Lah gagal mengepalai Umno terutama pada Pilihanraya Umum lalu. Lantaran itu, cawangan tersebut mengusulkan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak bertanding jawatan presiden dalam pemilihan Umno Disember ini.

"Datuk Seri Abdullah perlu bertanggungjawab terhadap kekalahan tersebut...beliau perlu mengundurkan diri," kata ketua cawangan tersebut, Mansor Hashim."Kita mahu orang lain dan pada pandangan ahli-ahli cawangan, orang yang paling layak menjadi presiden parti ialah Najib dan timbalannya pula ialah Muhyiddin," katanya.

Keputusan tersebut, kata Mansor, dibuat oleh semua 41 ahli Umno cawangan Kampung Tua yang hadir dalam mesyuarat agungnya pada 26 Julai lalu.

Jelas sekali Mansor dan ahli-ahli cawangannya jauh lebih cerdik dari Ahli Majlis Tertinggi Umno yang masih mengamalkan 'Yes Man' semua Pak Lah buat betul belaka.

Mansor lebih cerdik dari Mat Taib, Rais Yatim, Khaled Nordin, Ali Rustam dan lain-lain rakan yang sewaktu dengan pemimpin tersebut.

Terbukti bahawa sekarang ini Umno dipimpin oleh pemimpin yang tidak cerdik dan hanya mementingkan perut dan bawah perut. Maka sudah sewajarnya ahli-ahli Umno meninggalkan Umno dan menyertai PAS atau PKR atau DAP.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59