Saturday, 2 August 2008

RAKYAT PMTG PAUH JADI RAJA DARI SEKARANG HINGGA HARI MENGUNDI


Katakan apa sahaja yang anda mahu, sudah tentu 'Santa Klaus' jadi akan memberikannya kepada rakyat Permatang Pauh. Mereka akibat Raja yang berkuasa, apa sahaja yang mereka ingin dan 'gecorkan' sudah tentu akan diberikan. Yang penting mereka mesti berjanji mengundi BN pada hari pengundian. Begitulah besarnya pengaruh pengundi Permatang Pauh sehari dua ini. Ini semua adalah gara-gara pilihanraya kecil yang bakal menjelang tidak berapa lama lagi.

Hendak apa? longkang baru, surau baru, masjid baru, jalan baru, rumah baru hatta gigi palsu baru pun boleh. Pada musim pilihanraya ini sudah tentu ramai pelakon-pelakon hindustan akan muncul. Ada pemimpin BN yang jarang ke masjid dan surau sudah tentu akan jadi rajin ke surau dan masjid. Ada yang tak pernah pakai kopiah dan tudung sudah tentu beli kopiah dan tudung baru semata-mata untuk berlakon bagi mengambil hati pak cik dan mak cik di Permatang Pauh.

Bagi yang berangan-angan hendak menjadi calon sekarang ini sibuk memasang badan. Ada juga yang sudah memasang kaki untuk mendampingi pemimpin 3 beranak untuk melobi bagi diberi kepercayaan menjadi calon yang bakal bungkus. Namun mereka tidak serik walaupun mungkin bungkus tetapi yang penting populariti dan mungkin banyak duit akan 'masyuk'. Kalah menang tak kisah. Yang penting popular.

Bagi 'penyangak-penyangak' Umno yang memang kaki kebas duit poster, duit makan dan sebangainya inilah masanya untuk menonjolkan diri agar dipilih sebagai ketua pasang poster atau jaga makan minum petugas. Bukan apa separuh bagi pada petugas separuh lagi silap haribulan dapat 'masyuk' poket sendiri.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59