Monday, 7 July 2008

UTUSAN MELOYA AMBIL KESEMPATAN DARI KELEMAHAN PROTES


Utusan Meloya akhbar yang diboikot Pakatan Rakyat seperti diduga mengambil kesempatan dari kelemahan dan kesilapan PROTES dalam menganjurkan himpunan memprotes kenaikan harga minyak di Stadium MBPJ Kelana Jaya semalam.


Hari ini Utusan Meloya menyiarkan gambar penyanyi yang menayangkan 'pungkok' (bontot dalam loghat utara) di muka hadapan akhbar tersebut guna untuk memburukkan imej pembangkang.

Utusan menggunakan perkataan 'ganas' bagi menguatkan dakwaan mereka bahawa penyokong pembangkang GANAS.

Semasa kejadian, Alak, penyanyi lelaki kumpulan Carburetor Dung, sedang menyanyikan lagu berjudul Mari Nyanyi Menjilat sebelum bertindak melondehkan seluarnya. Sambil membelakangkan diri ke arah penonton dan menunjuk-nunjukkan punggungnya, Alak kemudian menjerit perkataan ‘jilat’ berkali-kali.

Insiden yang berlaku sekitar pukul 7 petang itu mencalitkan imej Protes, parti pembangkang dan rakyat. Kita harapa Protes mengambil iktibar dari peristiwa ini. Malah rata-rata peserta demo kecewa dengan langkah penganjur mengadakan program di dalam stadium kerana ianya tidak menggambarkan protes sebenar kerana orang ramai tidak tahu bahawa terdapatnya protes atau demo menentang kenaikan harga minyak.

Apa guna kita menjerit sekuat hati jika ianya tidak didengari oleh orang ramai, kata salah seorang peserta demo yang dikenali sebagai Abu dari Paya Keladang, Bera.

Gambar: Alak yang terjatuh. Gambar ini disiarkan di muka depan Utusan Meloya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

4 Comments:

game gambling online lottery said...

And also we ensure that when we enter in this specific blog site we see to it that the topic was cool to discuss and not a boring one.

lotto winners said...

Damu pa kmu to?.. Nano ni klase blog man?

philippine lotto results said...

Katon, Goukakyu no jutsu.

lottery online said...

Baw, kasagad-sagad sa iya ubra blog!

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59