Friday, 4 July 2008

FITNAH BERMAHARAJALELA KATA PAK LAH, SIAPA YANG AJAR?


Semalam Perdana Menteri merangkap Imam Al Hadhari, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, terlalu banyak fitnah ditaburkan ketika ini sehingga menimbulkan keresahan di kalangan rakyat malah ia merupakan yang terburuk sepanjang 30 tahun beliau terlibat dalam politik.


Sehubungan itu, Perdana Menteri meminta rakyat supaya jangan panik dan kelam-kabut ekoran pelbagai perkembangan politik kebelakangan ini kerana negara masih berada dalam keadaan yang terkawal.

‘‘Saya dalam politik sudah 30 tahun, tidak pernah tengok benda (fitnah) macam ini. Hari-hari ada cerita mahu orang berasa susah, cerita nak bagi orang takut, bimbang dan kurang yakin,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pertama Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA) di pejabatnya di bangunan Parlimen semalam.

Kita ingin bertanya kepada Imam Hadhari, budaya siapakah fitnah memfitnah ini.

Siapa yang memfitnah Anwar Ibrahim dalam kes liwat 1998?
Siapa yang mengupah seorang penulis upahan untuk mengarang 50 dalil mengapa Anwar tidak boleh jadi PM yang memuatkan unsur-unsur fitnah?
Siapa yang menggunakan kaedah fitnah memfitnah ketika kempen pemilihan sebuah parti yang mendakwa terbesar di Malaysia?
Siapa yang membiarkan budaya fitnah menfitnah ini sehingga ia menjadi barah dan wabak dalam politik Malaysia?
Siapa yang suka bercakap membabi buta tanpa usul periksa dalam kes mata lebam Anwar tahun 1998?
Siapa yang memfitnah tahanan ISA sehingga merengkok dalam penjara bertahun-tahun lamanya sedangkan bukti tiada dan mereka tidak dihadapkan ke mahkamah?
....dan banyak lagi persoalan yang boleh diajukan tetapi apa yang dinukilkan di atas ....orang ramai sudah faham dan tahu tukang fitnah nombor satu, siapa kaki fitnah,parti mana yang mengamalkan fitnah semua orang sudah sedar dan tahu.........

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59