Thursday, 17 July 2008

ANWAR DIBEBASKAN 9.45 PAGI TADI


Blog mutaligat (http://mutaligat.blogspot.com) melaporkan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim telah dibebaskan pada jam 9.45 pagi tadi dengan jaminan Polis. Anwar dilihat meninggalkan IPK KL bersama keluarga beliau dan menuju pulang ke rumahnya di Bukit Segambut, Kuala Lumpur.

Sankara ketika ditemui diluar Pejabat IPK Kuala Lumpur tempat di mana Anwar ditahan semalam memberitahu bahawa beliau bercakap dengan pegawai yang mengendalikan kes ini di mana pegawai tersebut membeeritahu bahawa Anwar akan dibebaskan hari ini jam 1 petang.

"Saya menerima panggilan dari salah seorang dari Pegawai Penyiasat dan mereka bersetuju untuk Anwar dijamin" kata Sankara yang tiba di IPK KL jam 9 pagi tadi.

Anwar dijadualkan memberikan kenyataan akhbar jam 2 petang ini. Anwar tidak didakwa tetapi mesti melaporkan diri semula kepada Polis pada 18 Ogos nanti.

Awal pagi ini, Peguamnya Sankara Nair memberitahu diluar IPK KL, bahawa Anwar akan dibebaskan pada jam 1 petang ini.

Anwar ditahan jam 12.55 tengahari semalam sewaktu dalam perjalanan pulang dari Ibupejabat BPR kerana memberi keterangan tentang dakwaan beliau terhadap Musa Hassan dan Gani Patail.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59